Monday, October 14, 2013

:: Isnin, October 14, 2013 ::


assalammualaikum

Isnin dah kan. sabtu tek aku kerja, ada walk-in interview. mcm biasa.. dari pagi sampey petang.
then malam baruk ada masa untuk berkepit dengan anak daraku.
since cuaca di kuching tok mcm sik berapa gilak...
so, end up kamek dua beranak duduk rumah jak la.
adik aku hantar anak aku ke Giant and aku ambik nya kat sia.
sebab nya.. mak bapak aku dah demam..
so, sik ada orang nak jaga nya..
tedah...
adakah semua berjangkit dari aku?
Biyane...
kelak belanja makan kay...
tunggu semua orang senang lok...

balit ya singgah ke Green Heights Mall.
Nang suka aku ke sia bah...
sebab nya terlalu selesa and sik banyak crowded.
beli banyak sayur...
Sayur kacang buncis, sawi, kentang, kiwi, cendawan and kimchi.
nak polah kimchi kedirik tp ya mauk ada semangat yang kuat..
beli daging and dada ayam juak...
beli prego and peach dalam tin.

ya ajak la.. dah 50+ eh.
nang duit kinek tok kecik jak nilai nya kan.
perut dah berkeroncong... nak makan kat luar tapi dah beli bahan..
kenak la makan di rumah kan.... cepat2 balit rumah.. masak nasi and polah cendawan tumis and with dada ayam yang dipanggang dalam pan jak. kes malas kay...
and then makan dengan kimchi. wahhh....

and marek.. apa polah?
baring depan TV jak. makan apa yang ada dalam peti ais,
and then tido awal.
itu saja,
best kan. just the 2 of us,... ya baruk kan... it's a LAZY Day..
tiba-tiba asa mauk embak lagu Bruno Mars. hahahahaha


Bah. Ari tok dah mula kerja. Bangun pagi tadik nangga style cik chee tido...
pergh!
aku asa aku nak join sekali jak.
tapi yala kan.. dah nama kerja.. kenak la jalankan tanggungjawap.
cemburu mcm ney pun... TELAN jak la...

esok dah hari raya haji kan. Selamat Hari Raya Aidiladha kepada semua.
maaf zahir dan batin.
esok apa plan?
me kah? at home jak lah..
nak membelai semua sayur-sayuran...
ohya.. aku nak show gambar sayur sawi hasil tanaman aku last week.. pakey lunch kamek orang kat rumah adikku.
sik sangka eh.. ya tanam dalam pasu jak ya.. bukan di tanah pun...
sapa paling happy... of course...
my mak la...
iskh... iskh...





No comments: