Thursday, October 17, 2013

:: PaNaS::


anyeong

ok. Topik aku ari tok... Cuaca yang panas tok...
aku tok dah lamak dah sik kuar lunch... 
sebab kat opis aku ada canteen bah.
makan jak la kat canteen ya... nyaman kah sik ya.. bagi aku..
as long as ada nasi and sayur.. aku dah okay dah.
aku tauk cuaca kat luar ya panas juak..
jadi.. aku malas nak berjemur sebab sure akan gelap kak ya..

nak dijadikan cerita...
malam tadik... aku tok mun dapat lah.. sik mauk la pateh cik chee ya tido berecon..
salah satu sebab nya kerana aku tok yang sik tahan,,,
sure hidung aku akan sumbat kak ya..
and then pagi ya aku akan terserok-serok turun kerja..
ndak ku tahan..
jadi aku selalunya berkipas lah...

malam tadik kah.... ya juak kipas.. ya juak econ....
nang panas eh...
sampey ke subuh tek aku unsangkarable aku maseh bertahan...
cik chee boleh berpeluh... 
wah...
nang panas cuaca kat luar ya,

setiap pagi aku akan siram pokok-pokok bunga ku...
siram sayur-sayuran aku...
engkah aik dalam pasu kat luar untuk minuman mary and bobby...
sebab ngenang cuaca yang panas eh...
ya ajak la yang aku nak ceta...

mun dah tauk cuaca panas cam tok nak...jangan malas minum aik kosong kay.
banyakkan minum aik sebab aku tok lekak sakit tekak...
cik chee pun dah demam...
tiap2 malam aku paksa nya minum aik putih.
tapi nyala kak ya...
mun sik berjaga..
sure bocor pampers nya..
malam memang nya terpaksa berpampers.
huhuhuhu...

bah.... 
aku mauk sambung kerja ku lok.
pastok mauk ke luar ada urusan..
iskh..
dah ari panas nun...
sabar kembhojha.. sabar....
daaaa...



No comments: