Friday, November 29, 2013

:: BerSyuKurLaH ::



assalammualaikum

ari tok dah hari Jumaat. Esok dah sabtu and lusa dah ahad. huhuhuuhu... 2 hari tidak berkerja untuk bersama-sama dengan anak tersayang, cik chee. Minggu tok adalah minggu kamekdua di rumah. aku sik mauk kuar berjalan sebab aku mauk dengan nya. aku mauk spend masa dengan nya. serius eh. aku nang rindu benar nak spend masa dengan anak dara aku ya. rindu nak berloyar lamak-lamak dengan nya.. went shopping beli barang dapur dengan nya.. dengar nya merengek. mintak beli ya.. mintak beli tok.. :D best bah. 

kenak aku kuarkankan note to self ya? hrmm.. kadang-kadang aku mikir aku susah,.. tapi bila aku fikir balit.. aku sik la susah ney, ada lagik orang yang susah dari aku. At least aku bekerja and dapat nyara hidup kamek duak beranak. At least makan minum pakey semua alhamdulillah cukup. Just nice. 

dolok zaman muda remaja and ada arwahm yes.. aku ngakuk aku nang shopaholic lah. asal pg seney2 jak, sure penuh tangan and balit dari seney-seney kah, sure beg aku pandey beranak. Dahya mak akan bising madah almari baju dah muntah dah dengan baju ku. erk... kenak dolok aku sik mikir oo. asal aku nangga kacak and aku suka, aku main rembat jak. pakey nya tah bila.



bila dah sik ada arwah and dah ada anak... baruk aku faham. now aku dah kurang dah bershopping tok. aku pun heran kenak aku jadi camtok. aku cuma beli barang jika aku perlu sahaja. aku kadang-kadang ngetest dirikku pun ke shopping mall, nak nangga maseh ada sik nafsu nak bershopping ya.. purposely aku embak cash... nah.. alhamdulillah.. asal aku suka or tertarik, sure aku akan berfikir... 

pakey apa ooo...?? 
pakey ka sik ooo??

ujung-ujung nya nak. aku sik jadi la beli. ehek. aku akan comparekan rega nya dengan barang cik chee. Jadi nampak la perbezaan nya. so, kuar dari kedey dengan muka banyak senyum. kenak agik masa tok aku kerja dah sik perlu nak berformal-formal gilak. casual jak. and pakey kasut simple jak. sebab kelak kenak tukar juak pakey kasut kerja. auk.. aku kerja kat tempat yang ada clean area. so, turun kerja boleh pakey selepar. Hiuhuhuu...
kadang-kadang bapak aku pandey negur nangga aku turun kerja pakey jeans. geney la oo.. dah keadaan kerja aku memerlukan aku banyak bergerak jadi senang bah. berlari pun senang juak, yer... koatan tek..

apa sebenarnya yang aku nak ceta tok? 

aku nak madah.. ada sesetengah orang sik pernah tauk nak bersyukur dengan apa yang sidak ada. Kemewahan lah terutama nya and yet maseh madah sik cukup. camney mauk cukup jika spending macam aik. camney mauk cukup jika beli barang yang tidak berfaedah and camney mauk cukup jika beli barang yang berjenama and then pakey sekali sekali.. erk..
aku sik jeles sebab zaman ya semua aku dah lalui. aku sik kesah tapi paling aku kurang suka adalah bila terjadinya kisak RIAK. mula nak menunjuk-nunjuk. yah. sakit telinga sebenarnya. inggarrrrrrrrrr lah yang paling utama. 

aku sik jeles. benar eh.. aku cuma inggar jak. aku bersyukur dengan apa yang aku ada. 
aku ada commitment and aku kenak tauk apa keutamaan aku, ya jak. 

bah, Panjang dah repak aku kan. aku mauk kemas barang lok. mauk fikir seney mauk lunch tgh ari tok. erk. aku kenak pg bank.. nak bank in cheque pakey travelling next week. hish.  ya kelak la aku ceritakan.

take care and happy weekend semua. 

Annyeong

No comments: