Wednesday, November 6, 2013

:: PeSaN MaK ::


apa pesan mak tek?

assalammualaikum and Good Morning. Rabu dah eh. Alhamdulillah... esok dah khamis.. and lusa dah jumaat. wah. cepat nya masa berlalu....nang cepat. minggu depan dah tgh bulan 11 wey...

bah. apa dah terjadi tek sampey mak aku berpesan...

ari isnin ya tek aku macam biasa ke rumah mak ku menjemput mem kecik, cik chee. and sempat la berloyar dengan mak ku kejap. masa ya cun ada accident kat simpang rumah ke kampung la. mak ku madah 2 orang ninggal. erk. mungkin sebab jalan licin.

lalu la mak aku berbunyi cam tok...

"Jangan laju gilak ko drive. Slow bah. Biar lambat, asalkan ko selamat sampey. Ingat ya.... Sayang la dengan dirik and anak..."

hrmm... hiba seketika aku bila dengar mak aku cakap cam ya.. aku tok nang boleh tahan la juak laju drive. boleh tahan la.. even arwah pernah marah sebab aku drive mcm pelesit mun kat jalan yang lenggang... appu... dah sik ada keta.. apa la nak dislow.. ya pikir aku dolok kay...

so, since hari ya.. asal aku drive nak laju jak skit nak.. lalu la aku terbayang muka mak aku. adeh ah...
automatik aku slow... hrmmmmm

aku tok selalunya ngantok pagi bah. yah.. bahaya juak kan...


yala pesan mak aku ...
jadi aku nak sampey kan pesan yang sama dengan kitak orang semua la...
jadi... ya ajak.
bah.
nak pulang...

annyeong...





No comments: