Monday, November 4, 2013

:: SeGaR BuGaR ::

Monday Morning, November 4, 2013



aikh.. dah bulan 11 nya eh... cepat eh... bye-bye october. welcome november. 
ehek. apa benda yang segar bugar ya tek? 
apa perasaan ktk orang turun kerja ari tok? 
yala perasaan aku... Segar Bugar jak asa eh..macam gambar bunga dalam gambar di atas yahhhhhh...
may be sebab aku dah cukup rehat.... dah kemas semua barang di rumah...
and tido awal selama 3 hari berturut-turut.....
serius... selalunya malam minggu aku tido akher..
tapi bermula dari hari jumaat ya tek, aku tido pkol 10 malam...
walaupun hati aku kuat mauk nangga ceta dalam TV ya...
tapi bila aku ngenang PANDA eyes aku makin teruk...
and nang aku ngantok juak...
aku ambik keputusan..
tido jak la.... ajak cik chee tido juak..
nya pun berik full cooperation eh..
mala jak nya madah nya dah school... aikh.. auk.. kesah nya ke art class ya tek...


aku ada sebab nak hantar nya ke art class ya...
aku mauk nya belajar colouring, drawing, and in the same time to nya belajar bersosial dengan kawan-kawan baru, hot to choose the right colour.. semuala... 
so, aku polah la searching aku and aku jumpa segek tempat tok di area BDC.
kira sik jauh dari rumah la nak. 

mula-mula tok hantar nya untuk ke trial class... bulan depan baruk la full class. Bulan tok kamek dua kan mauk pg holiday. yerrrr....kesah ya kelak aku share.
luckily aku embak semua colouring book and colour pencils and crayon nya... 
sampey kat sia, nya terus ambik tempat duduk nya and aku dengar la explanation teacher nya tek.. on how much is the fee semua... how may time is the classes, semua la.. 
cikgu nya madah, aku boleh tinggalkan nya for this one hour coz kawan-kawan baru nya akan datang sik lamak agik..
yer... nya nangga aku.. terus nya madah.. "Bye Ma".... dengan confident nya ya..
aku siap nanyak agik.."Are you sure?" coz aku yang sik sure..
and sekali lagi dengan confident nya... "Sure!" .. erk..
then aku mengalah la...
then bila aku masuk ke kereta nak.. aku terfikir..
yah.. apa la nak dpolah aku dalam masa sejam tok.
tiba-tiba mati kutu...

end up pg ke Everise BDC, beli tauhu, sayur, for our dinner.
cun-cun sejam ya nak.. aku terus la ke sia.
wah.. cik chee benar-benar excited eh...
and she can get along with all her new friends.
and she is the youngest among all..
Good Girl my girl...
ya baruk la segek class oo..
aku gik yang terover excited. appu...
so now i know that kelak aku hantar nya ke school, aku sik perlu binggung...
sik sangka anak dara aku ya dah besar eh..
sedeh kejap..
mun dah masuk tadika kelak, mauk anta ke sekolah rendah, pasya menengah... pasya u.. dah ya nya akan tinggalkan mama sorang-sorang di rumah..
aikh.. emo aku kejap...
geney tok.... uwarghhh....
sedehhhh ehhh..
bah.. aku nak stop lok. 
sedeh indah...
kelak aku sambung agik..

anyeong..





No comments: