Wednesday, December 17, 2014

:: SwimminG ::


salam

uwargh.. lamak dah aku sik update belog ku eh...
kenak aku lamak menyepi?
sebab pengilan sik abis2...
kerja sik abis2...
stress bodo kat opis pun sik abis2....

jadi aku ambik cuti ari senin n selasa tek.
aku embak cik chee pegi berenang...
and bermalam terus...
nang benar2 kamek duak berenang n berendam kayyy...
duak hari kamek duak berendam...
nak madah puas hati..
sik juak..
tapi aku akan pegi agik...
sebelum cik chee masuk sekolah..
aku mauk berendam agik.
kali tok embak mak apak sekali....
ya ajak.

anak dara saya sudah besar...
ambik gambar tok curi2..
wah...




Monday, December 1, 2014

:: Hello DecembeR ::


assalammualaikum

udah bulan 12...
uwargh.... dah nak masuk tahun baru...
tahun 2015.
bulan tok adalah bulan pengilan.
ya kata trainee aku...
sebab almost every week aku pengilan jak kerja
adoiyai.
Minggu tok kazen aku kawen...
minggu depan kazen aku juak kawen...
tapi minggu depan juak aku embak cik chee pg holiday...
sik ke seney.. sematan jak...
mauk jadi mem kejap... berendam...

ya ajak.




Monday, November 10, 2014

:: KesaH HanTu ::



as promised
tok berlaku di antara cik chee and mak aku.
and then cik chee and mummynya.
adoh eh.
Kesah hantu

Ada segek hari ya, cik chee tido petang macam biasa.
Nya mun dengan mak nek nya, punctual kay masa ya...
mesti cun. Tido. Makan. Nangga TV. Main. Polah Homework.
tok mak aku ceta lah.
Dalam nya tido nya ngigo.. ternangis-nangis.
udah ya...keep on calling her pak nek...
cun juak pak nek pegi kebun. apa lagik mak nek nya.. Gelabah la.
dipujuk suruh buka mata... nya tetap nanggis... even lebih kuat..
dipujuk sik juak mauk stop nangis.. makin hebat kata makku lah...
terus diembak nya mandi and berik makan fav biskut nya.. baruk nya diam...
udah nya diam..
selow jak mak aku nanyak nya..

Mak Nek   :  "Cheeaaa, kenak ktk nangis?"
Cik chee    :  "Ada hantu bah mek nenek...."
Mak Nek   :  "Seney?"  (Mak aku tok penakut tapi ngegeh juak mauk nanyak seney. kelak nya juak yang akan ketakutan.)
Cik Chee   :  "Sia." (Nunjuk ke satu sudut di rumah mak aku.)
Mak Nek  :  "Hish. sik ada bah hantu ya." (udah takut.)

Balit aku dari kerja and mak aku terus ceta dengan aku depan bapak aku.
bapak aku buat der jak. mak aku over kay...
yah.. pandey takut.
so.. malam ya juak sebelum tido. kamek duak beranak akan kakar lah..
say sorry to each other and then baca doa.
sebelum baca doa ya.. aku sempat nanyak..
and conversation kamek duak mcm tok..

Mummy  :  "Cheaaaa, tadik ktk nangis masa tido kah?"
Cik Chee :  "Auk mummy."
Mummy  : "Kenak bah?"
Cik Chee : "hrmm.. ada hantu bah mummy."
Mummy  : "Hantu? seney?"
Cik Chee : "Kat umah nenek lah. Takut kamek bah."
Mummy  : "Camney rupa nya?"
Cik Chee : "nya ada banyak mata." (sambil draw kat muka aku.)
Mummy  : "Lain kali mun kitak nangga hantu, jangan nangis. Kelak nya tauk kitak takut.
                   lain kali kitak say hi jak."
Cik chee  : "Ha? Say Hi ajak?!" (Muka terkejut kay!)
Mummy  : "Auk la. Sak nya tauk ktk berani. lepas say hi... terus say BYE."
Cik chee  : "Ha?! takut mummy eh."
Mummy  : "Mun kitak takut, makin lah nya suka tengok kitak. Mun kitak padah hi.. nya mesti terkejut. Dah kitak padah bye.. sik mok la nya kaco kitak agik"
Cik chee : "yaka. okla." (mcm pasrah jak rupa.)

Yalah conversation kamek duak. Actually aku dah sik tauk mauk ajar apa.
Nak ajar ayat kursi. slow2 dah aku ngajar nya.
udah la kamek duak beranak ajak di rumah.
aku tok nang penakut tapi kenak berlakon berani depan anak.
jadi sik kan la aku nak ngajar anak jadi penakut nak.
geney gaya nak ninggal nya di rumah mun ada apa2 bila dah besar..
jadi aku padah la cam ya..

Say Hi and Bye...




:: OhMaiiiiGGGGooodddddd...... ::


Apa kah makna topic subject mcm ya?
okay... aku kan gila dengan ceta korea.
And seriously... baru-baru tok makin banyak cerita best.
Ottokeyyy???!!! (geney tokkkkk!!!)
okay

aku mula dengan ceta yang aku nangga dolok.
Iaitu Blade Man or Iron Man.
Sebab ada Lee Dong Wook.
best juak ceta ya. Jiwa dimain kata orang...


Udah ya aku gila nangga ceta tok.
The greatest marriage. Why aku suka?
jalan cerita nya best yo...


Then dalam masa yang sama aku tertangga ceta tok di 392, masa ya episode 1.
Uwargh.. aku jatuh chenta nangga hero nya. Joo Won


Then ada ceta baru juak. which is Rosy Lovers.
Uwargh.... ok. aku masa tok follow ceta yang berkenaan.


Jadi masa tok lunch hour aku adalah untuk bersama dengan mereka di atas.
hahahaha...
lamak asa aku sik update bah ceta apa yang aku follow masa tok.
ndak alah2 kesah anak dara aku ya nak..
kali tok kesah aku agik.

ohya. aku ada kesah pasal cik chee and hantu.
huh!
meremang bulu roma jak anak dara ya..
kelak aku ceta.
aku nak sambung kerja lok. bye...

Friday, October 31, 2014

:: WelCome NoVemBeR ::




anneyeong

ari tok dah masuk 30 october.
2 hari lagik akan masuk bulan November...
yaitu bulan 11 kata orang...

bulan tok banyak event.
nang banyak
aku belum kemas agik umah..
apa kah?

adik bongsu ku akan kawen.
Jadi umah aku paling dekat dengan umah mak apak aku akan dijadikan guest house.
selama tok aku cuma ngemas dibah ajak...
bilit2 di atas nang jarang amat ditangga...
diagak yes.. tapi dijaga kurang..
project hujung minggu aku adalahhhh..... KEMAS RUMAH.....
mak aku dah ngerepak malam tadik..

Bila lagik ko kemas rumah ko ya bah? appu.....
aku juak yang kenak.

No TV for this week. erks,, insha allah.
i can't ler.. once aku dah depan TV aku mudah nak leka. kamek duak beranak suka nangga discovery channel and as usual KBS lah. adohehhh...
fighting kembhojha... ko mesti dapat polah... ko MESTI.

ya ajak.











Thursday, October 23, 2014

:: Awal Muharam




assalammualaikum

kenak awal gilak aku nak madah Selamat Awal Muharam?
sebab esok aku cuti. :D yes. aku cuti, apa polah?

Sik ada apa-apa pun. I just want to rilek kat rumah and as usual jadi supir utk cik chee.
hantar school & balit dari school.
pas ya mok tido tgh hari. yah...

and monday office kamek orang cuti. Ganti public holiday falls on Saturday,
so.. ada 4 hari cuti. alhamdulillah...sebab ya lah saya hupdate belog ini.

lamak cuti tapi selama itu kamek duak beranak cuma berada di rumah or jogging di kawasan berdekatan sahaja. :d gardening skit. and mok kemas bilit-bilit yang ada untuk guess yang akan datang masa bulan 11 kelak.

apa yang ada di bulan 11? well... kelak la aku cerita, ohya. apa plan nak dipolah masa cik chee school holiday oo??? last year kamek duak pergi ke Mukah and sibu..
this year? aku malas nak pergi jauh... may be kamek duak carik pot kat area lundu or sematan jak.

itu plan saya ler. itu jer...

bah. aku nak settle semua barang pending lok. mok cuti bah,

anneyeong






Tuesday, October 21, 2014

:: Mummy... Lai.... ::



cik chee sekolah cina.
Jadi every night before we went to sleep,
as usuall tugas mummynya adalah membuat susu...

jadi al kisahj satu malam yang suram and she is waiting with her full patience coz mummy nya jenis polah mcm-mcm kerja dalam satu masa (contoh... dalam polah susu anak sempat nak nyusun tapak mangkok or cuci sink.)

bila mata sudah mengantuk and mummy yang maseh ketak ketok di dapor...
sedangkan she know that botol susu dah siap cuma perlu diembak kepada nya jak...

you know how she call me...

"Mummmmyyyyyyyyyyyyyyy..... Laiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii......."

erksss... aku yang masa ya tengah polah kerja terus stop..
and terus padah..

"Apa tekkkkk?????"

"Mummy.. Lai."

Uwarghhh...

ya ajak. Nya mauk aku agak nya embak botol susu nya sebab nya dah gurin. nang bertuahhhhhh....


Monday, October 13, 2014

:: uLaT or uLaR? ::



Satu kejadian di satu malam.... terjadi di antara duak beranak semasa nak unlock pad lock pintu rumah. Si emak embak beg sekolah anak and si anak rilek isap gam... (sik embak apa2 kay!) 
eh. emosi si emak ya kejap. Ney juak gago nak buka pad lock.. ney juak dengan embak beg nya yang berat... 

Anak  :  Mummy.... ular.... (Nunjuk with suara cool kay)

Si mummy bila dengar perkataan ULAR ya... udah berlari sejauh 100 meter automatik...
nok berat jadi ringan. tapi dalam masa yang sama heran juak nangga si anak sik lari.. nya cool siotttt....

Mummy : aikh... rilek nak juak kitak bah?
Anak  : ular ya kecik bah mummy... nya ya... (nunjuk dekat dengan basikal nya.)
Mummy : Kecik? erks... ney ada ular kecik... (terer x duak beranak tok. Ada ular sik jauh dari nya duak tapi tiba2 si mummy pandey cool oleh si anak ya tek.)
Anak : Nya ya bah. 

Bila si mummy tangga benar-benar.. asa nak nerais sampey ke puncak langit ke-7. 
itu adalah ULAT GONGGOK!

pecah palak si mummy... ya ampun!

itulah kerenah cik chee. 
maka diat discovery channel almost every day bah. 
boleh nya madah ya adalah ular.
so aku perbetulkan ayat nya...
cik chee... that is ULAT. Not ULAR. 
Arrachi?! (faham sik?-bhs korea)
dey.. arraso mummy... (okay. baeklah mummy-bhs yg sama jugak)

sekian. 





Saturday, October 11, 2014

:: Art Class ::




salam sabtu

today is Saturday. Napa polah aku ari sabtu pun hupdate belog? erksss.... ooppssss... ada okay kah?
actually cik chee ada art class... so aku free 2 jam.
aku sik tauk nak polah apa.. nak balit aku malas nak turun balit..
end up aku lepak kat office.
erks.
office aku dengan kelas cik chee sik la jauh ney.
malas nak ke shopping mall sbb dunno what to buy and scared to buy uncessary things.
ada lagik.
aku ada segek penyakit kay.. aku akan sure ke bookstore.
penyakit aku bila ke bookstore adalah.. 2 jam tidak cukup okay.
aku sik akan sedar masa berlalu. Why i said that?
udah dipolah aku 2 minggu lepas. Aku lambat setengah jam ambik cik chee kay.
setengah jam!
muka anak sik la menjus nunggu.. tapi muka lause mcm x puas ati jerrrr..
huhuhu.. sorry lause...
jadi aku sik la mauk lambat lagik... serious eh.. masa aku lambat ya aku berbeli rak buku indah..
rak buku pelastik... kaler pink lagik ya..
beli buku aku kedirik dah 2 egek.. cik chee tiba2 ada 3 egek..
segek baruk abis baca... and segek agik.. well...
better to go to there for a while...
so.. di opis dapat la ngecheck email kejap.
and berhupdate belog.

Nak check Fb lejuks.
check and reply email udah.
so. apa lagik. update lah blog.
Tiba2 asa rajin itu ada..
jadi kenak di appreciatekan... huhuhuhu
pasal cik chee ke art class ya.. is my own initiative to help her in her coloring skilss.
i know benda tok parents boleh ajar tapi my main purpose for this class is for her to mix around with someone that luar dari kawasan hariannya..
at 1st nya takut tapi now nya dah ada kawan dengan koko @ Oppa nya...
they are so nice to her... even this one koko siap berik nya sweet almost every week and teman her while waiting for me...  so touch when i saw this friendship.
And cik chee is the only malay girl dalam kelas ya.
in away can improve her bahasa cina la... the lause speak cina to her bah.. mix la. manglish.
but okla...



at home usually aku sik paksa nya lah... mun nya nak polah homework.. nya akan polah..
mun nya mok nangga movie nya.. well.. she will ask me first boleh kah sik.. usually aku akan say YES jak.. cuma patehkan nya untuk bertanya sebelum polah something.

as for coloring..memang ada improvement semenjak hantar nya ke art class ya.
much better then before. kamek duak beranak ajak di rumah kadang2 sik ada juak megang buku melainkan aku baca buku.. nah.. gago la nya mauk baca buku juak..
ya ajak.
bah.
panjang dah aku naip tok. Aku mok end kan lok. Mok ambik cik chee lok.
kelak sambung lagik. Insha allah.

Anneyeong

Kak KemBhoJha







Friday, October 10, 2014

:: When i Have My Free Time.... ::


Anneyeong

Wow! It's Friday again. uwarghhhh....

cepat nya masa berlalu... (erks. Sak memang menanti hari ini.)
when it comes to Friday.. macam-macam lah dalam fikiran aku.
dolok ada2 jak plan aku kan.
mauk ke sia lah..
mauk ke sitok la..
polah tok la.. polah ya lah..
kinek tok schedule cik chee dah fix.
and seriously..now, aku ada masa for my own.

Every Saturday & Sunday, i have a free time for 2 hours.

Cik Chee akan attend her art class and music class.
and dalam masa free ya, mula2 dolok, bukan main aku ada plan kedirik.
bila semua benda dah dipolah..end up aku sik tauk apa nak dipolah agik.
last week i send her off to her art class and end up aku ke office settle hal kerja.
geney ya?
aku mun dapat sik mauk la ke office tapi aku malas juak nak berjalan dalam shopping mall sebab aku tok sure akan terangkut barang... aku tends to buy unnecessary things bah.
so.. to make sure aku sik berbeli barang..
aku ke opis.
this week aku mok ke seney lah ooo???

this is what happen if scheduled anak dah fix and mummy nya sik ada schedule apa2..

ngehhhhh
now cik chee dah pandey follow my youngest sis pergi nangga wayang
and once again.. end up aku akan polah plan kedirik. Jumpa my bff.
last week, aku lepak dengan my best fiend and lepas makan we jalan-jalan at Waterfornt.
Lamak asa sik lepak dengan my m***. dalam berjalan-jalan ya... melimpas banyak orang main guitar, and basking,.
and masa melimpas seseorang tok... bila nya petik jak guitar and start his first note.
seriously.. aku automatically stop!
my friend was looking at me and nanyak.. apahal?
terus aku madah.. i know this voice and i know.. i can find someone nearby..
and my tekaan adalah tepat.. when i saw her stood up and smile at me..
betapa puas nya rasa di hati.. i've meet one of my friend yang i know her from this blog..
kawan blogger...
sapa? Cik Ami....
suara sapa yang saya dengar? sapa lain mun sik suami kepada cik amni.

Lamak sik jumpa amni bah. Im happy to meet you my dear.

and happy with the happy news as well..
jaga dirik kay,
and for ztie... lamak sik jumpa ktk... seney mok jumpa bah?

kawan-kawan blog ada yang maseh saya kenal and jumpa jika ada kesempatan.

dilupa tidak pernah...

ya ajak la nak saya madah.

sekian








Friday, October 3, 2014

:: SeLaMaT HarI Raya Aidil Adha ::


Auk kan.

Esok & Lusa.. udah hari raya aji.
aku maseh sentap kay mun dengar lagu raya,
maseh juak hati aku pedih n sakit benar...
pedih until aku asa senak...
and then aku asa nak ngeluar hangin...
hrmmm
adakah kerana aku jadi Phobia nak dengar lagu raya,,
seriously..
aku terdengar masa aku pergi keja 2 hari lepas...
and aku terus sakit palak and tukar channel terus..
since then aku dengar CD jak,
to avoid from listening any raya songs
even TV pun aku nangga channel Korea.
sekian.

no diff lah raya kali tok..
esok anta cik chee ke art class.
beli chicken and some meat and anta umah mak
and berik duit ajak lah
after that tolong apa yang patut.
usually aku akan tolong berbuka bawang la 
sebab mak aku ada malaseng skit part ya...
jadi aku kan asst yang baik..
nak madah aku memasak.. nang lambat lah
nang nasib bait mak aku maseh sehat walafiat and 
tauk apa kelemahan anak ompuan nya..
geney la aku dengan anak dara aku ya kelak ooo
ohmaigoddd!
i need to do something,
kelak pikir. 
next year may be embak anak pg holiday..Insha Allah..
somewhere lah. akan aku usahakan...

bah, sebelum aku nak mengakhiri kesah hati aku ari tok. 
aku nak madah.. Selamat Hari Raya Aidil Adha kepada semua...
kedong ada cuti kan..
enjoys...



Thursday, October 2, 2014

:: SekeJaP SaHaJa ::




Anak Tekak Memang Macam Mintak DiGaruk....
Anak Tekak Memang Macam Mntak DiTukar....
walaupun ada strepsils macam di atas... ianya cuma sementara sahaja..
tolonglahhhh

Wahai anak tekak..
Tolong lah... Tolong...
tolong lah cepat sembuh....
sekian...

salam ikhlas dari tuan punya badan kak kembhojha

Wednesday, October 1, 2014

:: Kurang SehaT ::



Assalamamualaikum

Saya kurang sehat. Inilah akibatnya jika demam dan tidak berehat.
terus bekerja macam apa jak...
and kerja pun mcm apa jak...
end up marek la kemuncak nya..
kemuncak demam ya kuar ballit..
and emarek juak saya tido jak kerja..
luckily cik chee tidak banyak kerenah,,,
memberi kerjasama yang baik sekali..
siap tolong check panas sik kat palak mummy nya..
tedah lok anak mummy...
dah la mummy less spend time dengannya last weekend..
my boss dari Singapore datang...
and he stayed over the weekend..
embak nya sekali ke career fair last saturday di stadium.
sunday pun i still there walaupun sora almost gone..
monday ada new hire...
so... maseh bertahan..
towards petang panas kembali menyerang..
akhier saya tumpas..
marek saya tido jak kerja..
ya ajak.

ari tok getting better
tapi kerja saya boleh  tahan banyak menunggu..
tapi saya mauk juak menghupdate blog.
tedah ooo..
ya ajak.,
ari dah 5;17 ptg.
saya nak kemas baranng2 saya lok.
nak pulai awal.
nak nangga muka anak.
anneyeong,

Wednesday, September 17, 2014

:: Meaning of You ::

Sik ada apa yang dapat aku padah... melainkan masa tok aku tengah gila dengar lagu tok.
Bukan kerana penyanyi ompuan nya tapi kerana suara penyanyi laki tok.
Cute.
Seriously..cute. Aku suka.
Lagu nya pun best.
Auk. Aku nang sik ada dengar lagu lain.
Dengar lagi KOREA ajak.
Kat umah pun sama juak.
Nang cenel ya ajak. mun sik discovery channel. Sekian.
Aku asa aku dah semakin berusia.
sebab nangga benda yang membawa makna lebih bermakna dari yang tah apa2.
erk.itu kata diriku sahaja yer.
ya ajak.
:D



 


:: 5 Tahun Dah ::



Happy Birthday to you... Happy Birthday to you.... Happy Birthday to you my dear sayang buah ati...
Happy Birthday to you...

My buah hati intan payung delima batu kamek tok dah 5 tahun.



Bila ditanya how old are you?
terus ngeluar tangan nya...


Friday, September 12, 2014

:: Lima Tahun Sudah ::




Alhamdulillah.

Esok, September 13, 2014 at 230 a.m., my beautiful & sweet heart princess, my only one daughter, My Suchee will turn to 5 years old.

Alhamdulillah ya Allah.





Wednesday, September 10, 2014

:: Aikh... Rabu Dah ::




Anneyeong haseyo

wow! Hari Rabu dah labu....
rabu kayyyy




Tuesday, September 9, 2014

:: Ukulele ::

Assalammualaikum 

Akhirnya aku dah nekad. Tekad kah? yes. 

Nekad dah. 

 Aku dah sure apa yang aku akan beri dengan cik chee. 

 Yes... as per my title...
UKELELE.




Why? 

The size ler...it just nice for her.
Hopefully she will appreciate it. 


Insha Allah.... 

Apa la makna berik hadiah cam ya tapi mummy kedirik sik pandey makey kan..
so.. aku dah jumpa cikgu yang akan ajar nya..
Alhamdulillah....
cikgu ya adalah trainee aku kedirik yang sudi ngajar cik chee... 


every weekend and datang umah agik.
oh ya.. trainee aku ya ompuan...
cik trainee lah nama nya 




Mak aku  belum tauk agik kisah aku. huhuhuhuhuhu

sure kenak repak. 

ya ajak lah. 

kelak aku sambung agik. 





kay.






Wednesday, September 3, 2014

:: Cuti Merdeka ::


September 3, 2014
Wednesday


Yes. 
udah September kan...
cepat jak masa berlalu.
Bulan tok adalah bulan paling aku happy...
sebab apa?
cuti hari malaysia panjang eh...
aharks. 
aku nak apply cuti ari jemat, September 12, 2014 tapi....
Boss awal dah pesan.. nya travelling.. jadi nya susah nak melepas..
aikh.... aku nak celebrate birthday cik chee kat school nya..
geney lah oooo...
jadi aku ambik l cuti stgh hari. 
tedah lok...

apa hadiah aku untuk anak dara aku tahun tok.
seriously.. aku sik tauk...
last year aku belikan tab. 
maseh diguna... jika dicharging and diupate game nya...
this year? aku nak ajar nya music ko..
oooo kembhojha...
cik chee baru 5 tahun...
melampau sik kah aku tok ooo???
aku nak belikan ukelele bah..
so that she can learn bah...
just for fun...

ohya.. pasal cuti merdeka.
kamek duak beranak ikut mak apak aku ke Sri Aman. 
kazen aku kawen dengan orang semanggang.
jadi bermalam semalam di Hotel Sri Semanggang..
aikh.. aku nak rekomen lah hotel ya. Hotel baru tapi berbaloi lah...
aku ambik Family Room.. baru jak RM150.00 eh.
mun gomen murah agik la nak
serba serbi dekat dengan kedey makan..
aikh besar ney jak sri aman ya nak dipadah aku serba serbi dekat.. nang maok kenak pelangkong orang semanggang kah apa ooo...

we have fun...
insha allah jika ada kesempatan lagik.. mauk la asa nya bermalam di sia agik kelak masa Pesta Benak. aharssss....
tido semalam duak kah ooo... 
merami bah...

cuaca di luar ya macam sik bagus jak..
sure akan hujan.
SUREEEEE...
uwarghhhh
nang sik kering lah kain baju dijemur aku bah.
iskh.
ya ajak lah. 
eh.. aku suka hujan dari panas kering. 
:) 

hrmmmm....
ya ajak. 





Thursday, August 21, 2014

:: All About That Bass ::








Hello. One of my friend ask me to listen to this song. Cute aikh. Ya ajak.



Because you know
I'm all about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass

Yeah, it's pretty clear, I ain't no size two
But I can shake it, shake it
Like I'm supposed to do
Cause I got that boom boom that all the boys chase
And all the right junk in all the right places

I see the magazine, workin' that Photoshop
We know that shit ain't real
C'mon now, make it stop
If you got beauty beauty, just raise 'em up
Cause every inch of you is perfect
From the bottom to the top

Yeah, my mama she told me don't worry about your size
She says boys like a little more booty to hold at night
You know I won't be no stick figure silicone Barbie doll
So if that's what you're into then go ahead and move along

Because you know I'm
All about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass
Hey!

I'm bringing booty back
Go ahead and tell them skinny bitches that
No I'm just playing I know you think you're fat
But I'm here to tell ya
Every inch of you is perfect from the bottom to the top

Yeah my mama she told me don't worry about your size
She says boys like a little more booty to hold at night
You know I won't be no stick figure silicone Barbie doll
So if that's what you're into then go ahead and move along

Because you know I'm
All about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass

Because you know I'm
All about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass

Because you know I'm
All about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass
'Bout that bass, 'bout that bass
Hey, hey, ooh
You know you like this bass


Wednesday, August 20, 2014

:: Korean Drama - Temptation ::



Anneyeong

Assalammualaikum. 
Ari tok ari rabu. yeehhaa... esok dah khamis n tulat dah Jumaat bah.
apa lagik.. weekend la..
this week aku sik kerja. I want to duduk rumah... Kemas rumah...
gardening... tedah tanaman aku... sik terbelai eh koatan banyak komitmen.

aku nak ceta pasal apa kali tok? sik aku pening palak lagik. ehek.
kurang dah bau wangi boss aku dah. Alhamdulillah.. sik kan la nya baca blog aku nak?
erk. ngutiks... 

mun boss lamak dolok cayak ku... aikh.. apakah terkenang zaman dahulu. abaikan., 
bah. apa nak dicerita aku kali tok. 

aku masa tok follow cerita tok. mun kat TV minggu tok baruk masuk episod 3 & 4. 
aku tok kan ada urang sabar skit.. jadi aku nangga online lah. serba serbi sik kenak asa aku nangga ceta tok. Best lah. nang best. 
semua orang ada perasaan bah, kadang2 kita akan bahagia lepas kita susah...
i dont know la apa perasaan orang lain nangga ceta tok. tapi yang aku tauk perasaan aku lah.
benar kan.. dalam sesuatu perhubungan, TRUST ya perlu ada. 
apa la makna meneruskan sesuatu perhubungan jika kita sik percaya dengan pasangan kita. 


Sinopsis ceta tok - a melodrama about a married man, Cha Suk Hoon (Kwon Sang Woo) who receives a huge sum of money from a woman, Yoo Se Young (Choi Ji Woo) to repay the huge debt he owes. Complications arise when the woman demands total submission from him, jeopardizes his relationship with his wife.

aku suka cerita tok bukan kerana pelakon nya. Ya kan hero n heroin cerita Stairway to Heaven. Aku teraccident nangga ceta tok last weekend. Wah... mcm best jak. lalu aku terus follow nangga online. Seriously... best. 

Kenak aku madah best ya... kita tok ada citarasa tersendiri kan. Tok taste ceta yang aku suka masa tok. ehek. Masa tok di korea nun baru episode 12. berdebar jak aku nunggu minggu depan. Nang kita sik dapat nak predict la apa ending cerita tok. Hopefully both parties ya bahagia with pasangan sendiri. 

 Aku suka watak snow queen heroin tok. people judge her for her coldness but actually she has a warm heart. ya ajak. 

sik tauk apa agik nak dipadah. ya ajak lah. 
aku mok kemas barang & ready nak balit.
today saya ada date ler...

bye.  

Monday, August 18, 2014

:: Too MucH ::



anneyeong
assalammualaikum

im not in a right condition now... why? coz i only manage to fall asleep at 4:00 a.m.
what happen? Dunno... pusing kanan... pusing kiri... nang asa embak lagu Avril Lavinge la.. Damn Damn Damn...

sik kan kerana secawan coffee nescafe gold o ya aku pun effect sampey phia nak?
udah la palak aku pening...
kenak aku boss baru aku tok.. lelaki kay.. lelaki... suka mancit minyak wangi yang tah apa2 bau nya.. terlalu kuat sampey palak aku semakin sakit.. serious shit!

yah! nak dianok kelak nya makin nunggah aku mak nenek ... but thats the fact! damn eh!
huh! ottokey? how? camney aku nak madah dengan lelaki tok... kurangkan pancit bau minyak wangi ya... bukan semua orang suka!

ommmaaaaa..... udah la. aku mok apply cuti esok pagi.

sekian.

Friday, August 15, 2014

:: ...................................................... ::


Subject?
Don't know.

"You have to take the good with the bad, smile with the sad. 
Love what you got, and remember what you had. 
Always forgive, but never forget. 
Learn from your mistakes, but never regret. 
People change, things go wrong, but remember - life goes on."

seriously. aku tgh marah kinek tok. 
aku sik tauk dah nak luah ke seney.
aku cuma nak madah aku marah....


Tuesday, August 12, 2014

:: KelaBu, PuTeH & HiTaM ::



Assalammualaikum


Selamat Hari Selasa yer kawan-kawan.


Apa kesah kitak orang ari selasa tok? baruk ada kesempatan untuk diri ini menghupdate belog. 

alhamdulillah... aku dengan anak dara aku, cik chee sehat walafiat hendaknya. 
Cik chee dah gunting rambut. Fuhhh! Finally.... aku nahan jak dirik aku reya mok nangga rambut nya panjang... lekak raya... which is to be exact ari sabtu ya tek.. kamek duak beranak pergi ke Saloon and gunting rambut nya ke square. aharks... i likeee..... 

okeh. berbalik pada kesah topik or subject aku ya. Apa makna KelaBu, PuTeH & HiTaM ya kah?

aku tok lekak ngemas almari baju aku and aku baruk perasan yang lately aku tok suka beli baju or kain or tudung or sebaliknya with these 3 tone. Mun sik putih, aku ambik hitam... mun sik sitam or putih aku ambik kelabu... serius eh. aku baruk sedar bah.



Adik aku pun mula negor kenak pilihan aku lain dari dolok. 

dolok aku suka warna ceria.. cerah.. mun sik merah, pink, hijau... or ungu. 
dolok aku kurang suka warna hitam and putih apatah lagik kelabu. 
and now... what happen sis?!

actually aku pun sik tauk. so.. aku check la encik google apa makna disebalik warna aku ya. and listed below is the makna... 


KELABU 

Suka merendah diri, tenang, suka mengalah, suka bekorban peranan 
cerdas dan bijak. 
- merendah dirik itu memang perlu ada dalam dirik kita bah.... suka mengalah pun aku baruk ada since jadi mummy to cik chee.... and suka berkorban peranan... ya aku sik paham. sapa mok bekorban sik pasal2 bah. iskh... and cerdas... of course.. bijak... kenak merendah dirik lok...

PUTIH 

Bersih fikirannya (tidak banyak prasangka), berkata benar, jujur, 
rendah hati, sopan santun, ramah, kuat menerima ilmu, sentiasa 
tenteram hatinya, suka menolong dan hidup bertawakal
-  x byk prasangka ya nang aku la.. aku sik mok nak mikir jaik lok. People's change kan. berkata benar ya adalah mesti. cantik puji, x cantik diam...:) jujur and rendah hati ( kenak merendah dirik nak?!.. heheheh) sopan santun.. wahh.. ya aku mushil., boleh lahhh.... ramah ya bertempat. menerima ilmu itu satu kemestian... sentiasa tenteran hatinya sebab sentiasa berfikiran positif. keep away all the negative aura okay.. not good for your health. and suka menolong... pada yang memerlukan dan hidup bertawakal.. alhamdulillah...

HITAM 

Suka menyendiri, prihatin, kuat menghadapi dugaan hidup, tidak mudah 
dipengaruhi, kuat berfikir, setia pada pasangan, baik hati tetapi 
cepat tersinggung. 
-  suka menyendiri.. (yes! since arwah sik ada... yes.. i prefer to menyendiri... anti sosial? not really... menyendiri and anti sosial adalah tidak sama kay... bagi kitak orang sama tapi bagi aku yang penting. :D) kuat menghadapi dugaan hidup... ohyeahhh.... x mudah dipenngaruhi.. yes. mak aku madah aku bengkeng, kata aku.. kata aku juak! erk. kuat berfikir itu satu kemestian. mengaktifkan otak... setia pada pasangan.. setakat tok alhamdulillah.. baik ati ya.. (kenak merendahkan dirik.) hehehehe... tapi cepat tersinggung.. not really lah... mind ur own business...

(http://1001rahsiadiri.blogspot.com/2008/03/rahsia-warna-kegemaran-wanita.html)


bah. ya ajak aku nak madah


last sunday terjumpa kawan belog yang dah lamak nya sik update belog.. Puan Rama-Rama Fareeza. sik ngelala akak ehh sebab nya dah makey tudong. and sik lamak lagik mok jadi mummy.

alhamdulillah and Tahniah fareeza. :) 

nya ngelala muka anak dara saya... saya dilimpas nya ajak kay. hahahaha... makin sehat bah.

hahahahaha

bah.. kelak saya sambung lagik kay. 

Take care
anneyeong 

Wednesday, August 6, 2014

:: Can'T KeeP CaLm - 6 OgoS ::




and



:: Mistreated, Misplaced, Misunderstood ::





asa PINK lok kejap. embak lagu pemos nya.  'Fuckin' Perfect'
Susah nak madah jika diri ini selalu di misunderstoodkan. 
lekak ya akan dimistreated.
Jika misplaced senang la nak dicarik nak....
mun miscalled? :D
apa ceta aku ari selasa tok kah?
merapu kah?
lebih kurang...
luahkan perasaan kah?
pun lebih kurang...

payah! payah dengan orang-orang yang selalu nak berfikir ekot apa yang sidak suka fikir. Salah kah sik salah auk juak... coba lah tanya kah... or sms kah? or whatsapp kah? 

jika salah.. betulkan... jika betul.... pujikan...
puji ya bukan la memuji sampey dalam kategori mengampu.. erk...
tapi just say Good Job. sik salah nak?
yah.. nama ceta ko tok kembhojha...
bermain dengan ayat jak rupa. 
hish. 

ya ajak lah. mun faham... faham lah..
mun sik faham... tanya lah... or buat-buat la faham...
erk.

salam.
kak kembhojha

Friday, July 25, 2014

:: Selamat Hari Raya Aidilfitri - 2014 ::



assalammualaikum

Ari tok ari jemat. last day kerja sebelum nak raya. Jadi kak kembhojha and cik chee nak menyusun sepuluh jari jika ada tersalah kata, tertaip salah... or terkasar bahasa sepanjang di dunia belog tok. 

gambar ya kak kembhoja ambik kay. yer.. ada juak oo.. pokok besar di padang merdeka, auk. kak kembhojha ambik kay gambar ya dengan cik chee... supan nak engkah gambar dirikpun... nama sia dah cukup lah kay. Cukuplah gambar ya sebagai penganti diri. 

eh. aku nak madah sesuatu... anak aku dapat kad raya, yer. biak sekolah tadika pun berberi kad raya and tulis nama dirik pun. kiut aikh. :) ya ajak. sekian. 

Selamat hari raya aidilfitri. 

KemBhoJha


Wednesday, July 23, 2014

:: DemaM ::



---------------- aku demam ---------------------

------------ idong sumbat ------------
------------palak pening------------
------------sakit tekak-------------

tiba-tiba jak marek aku kenak selesema.
dah ya malam tadik kenak gatal anak tekak...
pagi tadik panas badan....

ok. i need rest. tapi kerja banyak..
geney mok rest. erk?
oklah.
ya ajak.

Monday, July 21, 2014

:: Sapa SuruH ?! ::


Assalammualaikum 

Eherm. apa polah tek? ada yang udah cuti kah? aku belum eh. Cuti udah apply, 30 sampei 1 tapi mungkin aku akan cancelkan. erk. 

kenak aku cancel? 

uwargh,,, mun aku complaint kelak sure akan mangkung palak aku mpun. 
jadi aku sik komplen. aku  bersadu jak kay. baca ya benar-benar.. aku bersadu jak. 
dah sik ada bahu untuk disadu... aku bersadu deengan encik blog aku tok lah.
eh.. encik? auk la... 

okay.. aku dah ambik cuti and cuti aku dah diapprove kay. Udah APPROVED. 
so, aku pk mok spend time dengan cik chee aku seminggu raya ya lah.
sekali emarek aku nangga jaduak cuti anak dara aku untuk sepanjang tahun tok...
lalu besar bigik mata aku nangga...

Cik chee cuti ngak 3 hari ajak kay! Monday to Wednesday? dah ya? 
aku tek ambik cuti sampey Friday. Ottokey! lalu ilang semangat aku yang sikit ya tek... 
mun aku madah dengan mak aku.. sure ayat yang akan kuar dari mulut mak aku...

"Yalah kau anta anak ko ke sekolah cina. Cina ney ada sambut raya. Sidak sambut raya cina ajak."

erk. baeklah... seriius aku dapat mejin mak aku madah cam ya... 

auk. sekolah cik chee cuma cuti 3 hari jak. aku sik ada masalah sebenarnya... small matter. lagipun kamek duak pun bukan nya raya ney. End up bergerumuk depan tv ajak kerja kamek duak.  jadi marek lamak aku diam. sehari2 aku mikir. 

aku ambik keputusan aku akan cancel cuti aku dari 3 hari ke 2 hari jak. aku akan masuk kerja on 31 & 1. Sebab ari sabtu ya aku ada kerja di upis. ya cannot escape. 

bah. apa polah aku dengan cik chee marek? 

kamek duak duduk rumah ajak. berbuka kat rumah mak ku. seperti biasa. kemas rumah... sapu n mop. re-arranging our sofa and tv cabinet. it was fun. dolok nya jadi mem.. kinek tok anak dara aku yang nak masuk 5 tahun ya boleh diharap eh... yerdehh... muji anak dirikpun... well.. aku nak madah... nya boleh diharap. mintak tolong ambik ya... ambik tok... nya ambik jak... 

sejuk asa perut eh... yer... baruk 5 tahun okay kembhojha.. wake up! agik ada panjang journey nya. insha allah. bah... berbalik pada kesah ari minggi kamek duak... nya kan sik posa. jadi permintaan nya ya... adeh ahh.... macam apa jak. tetap aku layan labu. mok toaste la nya.. mok biskut lah nya.. mok aik ya mok aik tok.. mcm2 lah. 

belum abis aku polah segek.. dah mok lain.... belum abis segek mok segek. 
appu. kerenah ooo... :) 

bah.... aku stop dolok. kelak aku sambung agik kay. Selamat menyambut 24 hari ramadhan.