Friday, January 24, 2014

:: Hujung Minggu kembali lagi ::


pelik ooo

aku tok nak.. asal ari jemat rajin la aku nak update blogku. 
sebab aku dah excited sik sabar nunggu ari sabtu.
abeh ahhh...
asal masuk senin.. aku sik sabar ngitung hari jemat.
dah ari jemat.. aku sik mok ari senin ya cepat gilak datang.
yg paling aku happy minggu tok ialah..
aku sik gago nak mikir packing untuk travelling sebab aku sik ada plan nak keseney2 bulan 2... yeehhhaaa....
6 bulan aku asa kepak lalu sebab mala jak travelling..
semua nya pasal re-branding la punya pasal.
yang paling aku kesian adalah cik chee la.
semua event on weekend.
nya masuk sekolah aku dah 2 minggu berturut-turut travelling.
paling aku kesian masa aku seminggu ke singapore reya.
seminggu la nya dikemas oleh nenek nya.
sedeh aikh.
bila aku nanyak nya... "chee aaa... kitak marah sik mama mala work?"
nya nangga muka aku dengan muka blur..
jawapan nya juak yang nyuruh aku sebak..
"mama work kan..." 
yah. semuda ya ktk dah faham eh. 
so, sebab ya aku nang excited dengan weekend. 
nang aku akan spend masa aku dengan nya.
nang berkepit jak kamek duak.
mun kuar dating pun aku embak nya.
erk..
apa tek? dating?
yer...
apa dipikir kitak orang?
sik la.. 
asal aku kuar dengan kawan aku ... 
memang akan embak nya sekali la..
sik akan ditinggalkan. 
nasib lah labu.

panjang repak ku kali tok kan. lamak asa ku sik update hal kedirik eh.
aku kedirik tok pun lost juak.
mood nak check blog pun ke laut china selatan.

aikh. kenak kah masa tok orang gago dengan sejuk-sejuk tok ooo..
ney juak indon ada salji. 
appu. aku pandey terpk indah.
banyak la kena tukar.
tayar, baju 4 season.. yer.. ya juak. aku dah mejin pakey boot segala nak pg kerja koatan sejuk nak... seney kamek duak beranak nak carik heater.. yah.. kenak bercarik gik. appu... byk kerja eh... sampey ke sia juak ooo ngereco aku tok. 

bah, udah la. mauk mengeclear brg-brg atas meja.
yah. baruk pkol 3:30 ptg. hahahaha...
selamat berhujung minggu.



Wednesday, January 22, 2014

:: Voice - Baek Ji Young ::

Assalammualaikum



aku maseh macam ya juak.

dengan macam-macam aktiviti yang berlaku disekeliling aku.

baruk abis travelling.

fuh!

toleh kerek, toleh kanan... semua sama.

masa aku travel last week ke Singapore, aku pun HP nang terus rosak la.

so. aku sik ada phone.

harap dengan 2nd phone yang basic jak. bukan smart phone.

aku sik kesah gilak sebab aku pg kali tok dengan kawan sekerja yang memang serba serbi updated pun orang lah... jadi aku tauk nya nang akan jadi tour guide aku sekali.

ya la masa aku nangga olah2 manusia di sekeliling aku.

serius eh.



smart phone tok memudahkan kehidupan or menyusahkan?

orang akan jadi terlalu rely dengan nya eh.

semua mauk nangga nya...

so, people dont communicate anymore.

people become less friendly.

no more smile in people faces.

cuma orang tua jak yang aku nangga mcm aku...

pelit-pelit jak mata nangga keliling.

so, aku give a smile to them and they give me the same feedback.

it was so nice to see people smile to you...



so now aku terpaksa beli phone baru.

tapi mun dapat aku sik mok merely gilak dengan nya,

aku cuma nangga bila perlu,

nok notification semua ya aku silent kan...



aku dah lamak dah nak carik lagu Voice tok.

lirik nya best,

aku suka.

ya ajak.



bah. kelak la aku sambung lagik mun aku datang rajin,

bye





 


:: Voice - Baek Ji Young ::

Assalammualaikum



aku maseh macam ya juak.

dengan macam-macam aktiviti yang berlaku disekeliling aku.

baruk abis travelling.

fuh!

toleh kerek, toleh kanan... semua sama.

masa aku travel last week ke Singapore, aku pun HP nang terus rosak la.

so. aku sik ada phone.

harap dengan 2nd phone yang basic jak. bukan smart phone.

aku sik kesah gilak sebab aku pg kali tok dengan kawan sekerja yang memang serba serbi updated pun orang lah... jadi aku tauk nya nang akan jadi tour guide aku sekali.

ya la masa aku nangga olah2 manusia di sekeliling aku.

serius eh.



smart phone tok memudahkan kehidupan or menyusahkan?

orang akan jadi terlalu rely dengan nya eh.

semua mauk nangga nya...

so, people dont communicate anymore.

people become less friendly.

no more smile in people faces.

cuma orang tua jak yang aku nangga mcm aku...

pelit-pelit jak mata nangga keliling.

so, aku give a smile to them and they give me the same feedback.

it was so nice to see people smile to you...



so now aku terpaksa beli phone baru.

tapi mun dapat aku sik mok merely gilak dengan nya,

aku cuma nangga bila perlu,

nok notification semua ya aku silent kan...



aku dah lamak dah nak carik lagu Voice tok.

lirik nya best,

aku suka.

ya ajak.



bah. kelak la aku sambung lagik mun aku datang rajin,

bye





 


Friday, January 10, 2014

:: Selamat Tahun Baru 2014 ::


Happy New Year

aku sik ada masa nak update sebab kerja banyak, baruk balit travelling, dah ya cik chee dah masuk sekolah.. ari-ari kenak balit awal sebab nya dah ada homework...

dah ya minggu depan travelling agik. tinggalkan anak dengan mak and apak ku seminggu..
tedah..
tauk sik aku tok serba salah...
serba serbi salah and asa kesian dengan nya duak sebab kenak jaga anak aku,
hrmmm..
luahan perasaan eh

dahla.. 
aku nak madah ya ajak.

hahahaha.... motif gambar dibawah? 
sik ada apa..
suka jak..