Wednesday, July 9, 2014

:: Masuk 2 Minggu Dah ::



assalammualaikum

Selamat Berpuasa...

wah. baruk ada kesempatan. nang gago mama chee tok ko. Gago mok settlekan kerja cepat2 and balit pun cepat2 sebab ayahanda and bonda mok teraweh. Anak saya kenak saya ambik and balik rumah and tunggu nya polah homework nya. wah... sampey rumah... tunggu nya polah homework.. check homework nya.. appu.... aku memang kenak belajar mandarin eh. mala jak madah mok belajar tapi aku belum mula.. geney ceta aku tok...

mama che.. please act immediately.

apa kesah kamek duak beranak kah? kamek duak mcm ya juak. hari2 aku kenak dengar lagu "I wanna build a Snowman" * "Let it go". bangun pagi alarm cik chee aku adalah lagu olaff ya kay... baruk nya semangat nak bangun... sik nangis or merentah or blame nyamuk...

yes.. she always blame nyamuk whenever she need a reason and she dont have any reasons....
mun terusuk pun nya boleh blame nyamok.. yah.. tedah...
kadang2 aku tetak nangga nya terusuk sebab aku tauk... sure nyamuk kenak... i need to teach her on how to be responsible on her own mistakes. Any tips?

fighting mama chee... u kan do it... wachaaaaa.........

bah, dah 11 ramadhan ooo... apa macam subject aku? dah masuk 2 minggu.. hjahahaha... mcm lain jak bunyik... bunyik apa? ngehngehngeh...


so makna nya 2 minggu aku mok raya ooo??? apa preparation? NADAI... nang bulak la nak ooo...
polah baju sepasang jak... untuk aku n cik chee...

sandal nya udah aku beli... kahkahkah... last week kamek duak beranak ke india street neman mak ku berbeli tudung pakey anak buah nya kawen.. which is kazen aku la... mok nak up to date juak... pening aku kay... sbb aku tok jenis balit2 akan pakey bawal plain. mak aku nak mauk... mauk nok terkini di pasaran... layan jak lah... malas ku nak berbunyik...bulan posa bah.... Telan jak...

berbalik pada sandal or selepar or kasut... kinek tok nya dah pandey memilih.. jadi aku mok nya be independent sangat la nak... aku selalu berik choice la...  so ada selepar snow white and this black sandal...
selepar 19.90 and sandal hitam ya 10.00.  yes., aku jenis beli yang murah sebab kaki nembiak tok cepat panjang... sayang bah.... mak nya berkira kay...

perbualan...

Aku : So.. which one kitak mauk? this one (Selepar) or this one (Sandal)? Choose la.. kelak mummy choose ktak sik suka.. better you choose. (Dalam hati tok harap nya ambik yang 10 ya)
cik chee : i want this (tunjuk yang hitam).
Aku :  Sure aaa... Sik dapat tukar tok. Kelak marah tokeyneo tok.
cik chee lamak diam... aku tunggu dengan sabar waima orang keliling mcm apa and cuaca panas.. nya diam ya berfikir sambil minum aik kayyy.... dah ya nya berbunyik,
cik chee : sure mummy. (Terus buka kasut nya and pakey terus.)

well... aku senyum sampey telinga la bayar sepuluh ringgit ya tek. Tokeyneo ya menjus. hahahaha...
sepanjang berjalan ari ya lah nya makey sandal baru nya. cute juak la... aku pun suka nangga. mak ku madah di serikin banyak... wah wah wah.. aku nak pegi serikin time posa tok.. nang sik betah lah!

hrmm... tahun tok kamek duak sik raya geney2 la. mcm tahun2 lepas juak. Raya 1st day kat rumah mak bapak aku jak... selebih nya kamek duak beranak akan duduk kat rumah sambil nangga tv. Ya ajak. Nak jalan2 ya nang sik ada dalam list aku la.. and rumah kamek duak nang closed.

mun kawan2 mok datang.. semua pg umah mak aku. Belum ready aku mok beraya kat rumah aku kay. nang belum ready. sik mampu aku nak buka rumah and aku sorang with 5 years old daughter...
may be sounds like alasan but it is the fact. I dont want to force myself... biarlah hati tok ku layan dolok masa tok.. walaupun dah 3 tahun...

aikh.... bah. aku mok stop dolok. mauk check email and nangga pacebook. aikh...

ya ajak. selamat menjamu selera and jangan membazir wey....


2 comments:

ztie said...

kmk mok g rumah ktk.. dapat lepak ngan chee ngan ktk... mek sik mok g umah m ak ktk... sikpat beloya lamak2.. supan aii... hehehehe

Cik KemBhoJha said...

hahahaha...

bah. padah la kelak bila. hahahaha... supan indah....