Monday, July 21, 2014

:: Sapa SuruH ?! ::


Assalammualaikum 

Eherm. apa polah tek? ada yang udah cuti kah? aku belum eh. Cuti udah apply, 30 sampei 1 tapi mungkin aku akan cancelkan. erk. 

kenak aku cancel? 

uwargh,,, mun aku complaint kelak sure akan mangkung palak aku mpun. 
jadi aku sik komplen. aku  bersadu jak kay. baca ya benar-benar.. aku bersadu jak. 
dah sik ada bahu untuk disadu... aku bersadu deengan encik blog aku tok lah.
eh.. encik? auk la... 

okay.. aku dah ambik cuti and cuti aku dah diapprove kay. Udah APPROVED. 
so, aku pk mok spend time dengan cik chee aku seminggu raya ya lah.
sekali emarek aku nangga jaduak cuti anak dara aku untuk sepanjang tahun tok...
lalu besar bigik mata aku nangga...

Cik chee cuti ngak 3 hari ajak kay! Monday to Wednesday? dah ya? 
aku tek ambik cuti sampey Friday. Ottokey! lalu ilang semangat aku yang sikit ya tek... 
mun aku madah dengan mak aku.. sure ayat yang akan kuar dari mulut mak aku...

"Yalah kau anta anak ko ke sekolah cina. Cina ney ada sambut raya. Sidak sambut raya cina ajak."

erk. baeklah... seriius aku dapat mejin mak aku madah cam ya... 

auk. sekolah cik chee cuma cuti 3 hari jak. aku sik ada masalah sebenarnya... small matter. lagipun kamek duak pun bukan nya raya ney. End up bergerumuk depan tv ajak kerja kamek duak.  jadi marek lamak aku diam. sehari2 aku mikir. 

aku ambik keputusan aku akan cancel cuti aku dari 3 hari ke 2 hari jak. aku akan masuk kerja on 31 & 1. Sebab ari sabtu ya aku ada kerja di upis. ya cannot escape. 

bah. apa polah aku dengan cik chee marek? 

kamek duak duduk rumah ajak. berbuka kat rumah mak ku. seperti biasa. kemas rumah... sapu n mop. re-arranging our sofa and tv cabinet. it was fun. dolok nya jadi mem.. kinek tok anak dara aku yang nak masuk 5 tahun ya boleh diharap eh... yerdehh... muji anak dirikpun... well.. aku nak madah... nya boleh diharap. mintak tolong ambik ya... ambik tok... nya ambik jak... 

sejuk asa perut eh... yer... baruk 5 tahun okay kembhojha.. wake up! agik ada panjang journey nya. insha allah. bah... berbalik pada kesah ari minggi kamek duak... nya kan sik posa. jadi permintaan nya ya... adeh ahh.... macam apa jak. tetap aku layan labu. mok toaste la nya.. mok biskut lah nya.. mok aik ya mok aik tok.. mcm2 lah. 

belum abis aku polah segek.. dah mok lain.... belum abis segek mok segek. 
appu. kerenah ooo... :) 

bah.... aku stop dolok. kelak aku sambung agik kay. Selamat menyambut 24 hari ramadhan. 


No comments: