Thursday, August 21, 2014

:: All About That Bass ::








Hello. One of my friend ask me to listen to this song. Cute aikh. Ya ajak.



Because you know
I'm all about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass

Yeah, it's pretty clear, I ain't no size two
But I can shake it, shake it
Like I'm supposed to do
Cause I got that boom boom that all the boys chase
And all the right junk in all the right places

I see the magazine, workin' that Photoshop
We know that shit ain't real
C'mon now, make it stop
If you got beauty beauty, just raise 'em up
Cause every inch of you is perfect
From the bottom to the top

Yeah, my mama she told me don't worry about your size
She says boys like a little more booty to hold at night
You know I won't be no stick figure silicone Barbie doll
So if that's what you're into then go ahead and move along

Because you know I'm
All about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass
Hey!

I'm bringing booty back
Go ahead and tell them skinny bitches that
No I'm just playing I know you think you're fat
But I'm here to tell ya
Every inch of you is perfect from the bottom to the top

Yeah my mama she told me don't worry about your size
She says boys like a little more booty to hold at night
You know I won't be no stick figure silicone Barbie doll
So if that's what you're into then go ahead and move along

Because you know I'm
All about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass

Because you know I'm
All about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass

Because you know I'm
All about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass
'Bout that bass, 'bout that bass
Hey, hey, ooh
You know you like this bass


Wednesday, August 20, 2014

:: Korean Drama - Temptation ::



Anneyeong

Assalammualaikum. 
Ari tok ari rabu. yeehhaa... esok dah khamis n tulat dah Jumaat bah.
apa lagik.. weekend la..
this week aku sik kerja. I want to duduk rumah... Kemas rumah...
gardening... tedah tanaman aku... sik terbelai eh koatan banyak komitmen.

aku nak ceta pasal apa kali tok? sik aku pening palak lagik. ehek.
kurang dah bau wangi boss aku dah. Alhamdulillah.. sik kan la nya baca blog aku nak?
erk. ngutiks... 

mun boss lamak dolok cayak ku... aikh.. apakah terkenang zaman dahulu. abaikan., 
bah. apa nak dicerita aku kali tok. 

aku masa tok follow cerita tok. mun kat TV minggu tok baruk masuk episod 3 & 4. 
aku tok kan ada urang sabar skit.. jadi aku nangga online lah. serba serbi sik kenak asa aku nangga ceta tok. Best lah. nang best. 
semua orang ada perasaan bah, kadang2 kita akan bahagia lepas kita susah...
i dont know la apa perasaan orang lain nangga ceta tok. tapi yang aku tauk perasaan aku lah.
benar kan.. dalam sesuatu perhubungan, TRUST ya perlu ada. 
apa la makna meneruskan sesuatu perhubungan jika kita sik percaya dengan pasangan kita. 


Sinopsis ceta tok - a melodrama about a married man, Cha Suk Hoon (Kwon Sang Woo) who receives a huge sum of money from a woman, Yoo Se Young (Choi Ji Woo) to repay the huge debt he owes. Complications arise when the woman demands total submission from him, jeopardizes his relationship with his wife.

aku suka cerita tok bukan kerana pelakon nya. Ya kan hero n heroin cerita Stairway to Heaven. Aku teraccident nangga ceta tok last weekend. Wah... mcm best jak. lalu aku terus follow nangga online. Seriously... best. 

Kenak aku madah best ya... kita tok ada citarasa tersendiri kan. Tok taste ceta yang aku suka masa tok. ehek. Masa tok di korea nun baru episode 12. berdebar jak aku nunggu minggu depan. Nang kita sik dapat nak predict la apa ending cerita tok. Hopefully both parties ya bahagia with pasangan sendiri. 

 Aku suka watak snow queen heroin tok. people judge her for her coldness but actually she has a warm heart. ya ajak. 

sik tauk apa agik nak dipadah. ya ajak lah. 
aku mok kemas barang & ready nak balit.
today saya ada date ler...

bye.  

Monday, August 18, 2014

:: Too MucH ::



anneyeong
assalammualaikum

im not in a right condition now... why? coz i only manage to fall asleep at 4:00 a.m.
what happen? Dunno... pusing kanan... pusing kiri... nang asa embak lagu Avril Lavinge la.. Damn Damn Damn...

sik kan kerana secawan coffee nescafe gold o ya aku pun effect sampey phia nak?
udah la palak aku pening...
kenak aku boss baru aku tok.. lelaki kay.. lelaki... suka mancit minyak wangi yang tah apa2 bau nya.. terlalu kuat sampey palak aku semakin sakit.. serious shit!

yah! nak dianok kelak nya makin nunggah aku mak nenek ... but thats the fact! damn eh!
huh! ottokey? how? camney aku nak madah dengan lelaki tok... kurangkan pancit bau minyak wangi ya... bukan semua orang suka!

ommmaaaaa..... udah la. aku mok apply cuti esok pagi.

sekian.

Friday, August 15, 2014

:: ...................................................... ::


Subject?
Don't know.

"You have to take the good with the bad, smile with the sad. 
Love what you got, and remember what you had. 
Always forgive, but never forget. 
Learn from your mistakes, but never regret. 
People change, things go wrong, but remember - life goes on."

seriously. aku tgh marah kinek tok. 
aku sik tauk dah nak luah ke seney.
aku cuma nak madah aku marah....


Tuesday, August 12, 2014

:: KelaBu, PuTeH & HiTaM ::



Assalammualaikum


Selamat Hari Selasa yer kawan-kawan.


Apa kesah kitak orang ari selasa tok? baruk ada kesempatan untuk diri ini menghupdate belog. 

alhamdulillah... aku dengan anak dara aku, cik chee sehat walafiat hendaknya. 
Cik chee dah gunting rambut. Fuhhh! Finally.... aku nahan jak dirik aku reya mok nangga rambut nya panjang... lekak raya... which is to be exact ari sabtu ya tek.. kamek duak beranak pergi ke Saloon and gunting rambut nya ke square. aharks... i likeee..... 

okeh. berbalik pada kesah topik or subject aku ya. Apa makna KelaBu, PuTeH & HiTaM ya kah?

aku tok lekak ngemas almari baju aku and aku baruk perasan yang lately aku tok suka beli baju or kain or tudung or sebaliknya with these 3 tone. Mun sik putih, aku ambik hitam... mun sik sitam or putih aku ambik kelabu... serius eh. aku baruk sedar bah.



Adik aku pun mula negor kenak pilihan aku lain dari dolok. 

dolok aku suka warna ceria.. cerah.. mun sik merah, pink, hijau... or ungu. 
dolok aku kurang suka warna hitam and putih apatah lagik kelabu. 
and now... what happen sis?!

actually aku pun sik tauk. so.. aku check la encik google apa makna disebalik warna aku ya. and listed below is the makna... 


KELABU 

Suka merendah diri, tenang, suka mengalah, suka bekorban peranan 
cerdas dan bijak. 
- merendah dirik itu memang perlu ada dalam dirik kita bah.... suka mengalah pun aku baruk ada since jadi mummy to cik chee.... and suka berkorban peranan... ya aku sik paham. sapa mok bekorban sik pasal2 bah. iskh... and cerdas... of course.. bijak... kenak merendah dirik lok...

PUTIH 

Bersih fikirannya (tidak banyak prasangka), berkata benar, jujur, 
rendah hati, sopan santun, ramah, kuat menerima ilmu, sentiasa 
tenteram hatinya, suka menolong dan hidup bertawakal
-  x byk prasangka ya nang aku la.. aku sik mok nak mikir jaik lok. People's change kan. berkata benar ya adalah mesti. cantik puji, x cantik diam...:) jujur and rendah hati ( kenak merendah dirik nak?!.. heheheh) sopan santun.. wahh.. ya aku mushil., boleh lahhh.... ramah ya bertempat. menerima ilmu itu satu kemestian... sentiasa tenteran hatinya sebab sentiasa berfikiran positif. keep away all the negative aura okay.. not good for your health. and suka menolong... pada yang memerlukan dan hidup bertawakal.. alhamdulillah...

HITAM 

Suka menyendiri, prihatin, kuat menghadapi dugaan hidup, tidak mudah 
dipengaruhi, kuat berfikir, setia pada pasangan, baik hati tetapi 
cepat tersinggung. 
-  suka menyendiri.. (yes! since arwah sik ada... yes.. i prefer to menyendiri... anti sosial? not really... menyendiri and anti sosial adalah tidak sama kay... bagi kitak orang sama tapi bagi aku yang penting. :D) kuat menghadapi dugaan hidup... ohyeahhh.... x mudah dipenngaruhi.. yes. mak aku madah aku bengkeng, kata aku.. kata aku juak! erk. kuat berfikir itu satu kemestian. mengaktifkan otak... setia pada pasangan.. setakat tok alhamdulillah.. baik ati ya.. (kenak merendahkan dirik.) hehehehe... tapi cepat tersinggung.. not really lah... mind ur own business...

(http://1001rahsiadiri.blogspot.com/2008/03/rahsia-warna-kegemaran-wanita.html)


bah. ya ajak aku nak madah


last sunday terjumpa kawan belog yang dah lamak nya sik update belog.. Puan Rama-Rama Fareeza. sik ngelala akak ehh sebab nya dah makey tudong. and sik lamak lagik mok jadi mummy.

alhamdulillah and Tahniah fareeza. :) 

nya ngelala muka anak dara saya... saya dilimpas nya ajak kay. hahahaha... makin sehat bah.

hahahahaha

bah.. kelak saya sambung lagik kay. 

Take care
anneyeong 

Wednesday, August 6, 2014

:: Can'T KeeP CaLm - 6 OgoS ::




and



:: Mistreated, Misplaced, Misunderstood ::





asa PINK lok kejap. embak lagu pemos nya.  'Fuckin' Perfect'
Susah nak madah jika diri ini selalu di misunderstoodkan. 
lekak ya akan dimistreated.
Jika misplaced senang la nak dicarik nak....
mun miscalled? :D
apa ceta aku ari selasa tok kah?
merapu kah?
lebih kurang...
luahkan perasaan kah?
pun lebih kurang...

payah! payah dengan orang-orang yang selalu nak berfikir ekot apa yang sidak suka fikir. Salah kah sik salah auk juak... coba lah tanya kah... or sms kah? or whatsapp kah? 

jika salah.. betulkan... jika betul.... pujikan...
puji ya bukan la memuji sampey dalam kategori mengampu.. erk...
tapi just say Good Job. sik salah nak?
yah.. nama ceta ko tok kembhojha...
bermain dengan ayat jak rupa. 
hish. 

ya ajak lah. mun faham... faham lah..
mun sik faham... tanya lah... or buat-buat la faham...
erk.

salam.
kak kembhojha