Tuesday, August 12, 2014

:: KelaBu, PuTeH & HiTaM ::



Assalammualaikum


Selamat Hari Selasa yer kawan-kawan.


Apa kesah kitak orang ari selasa tok? baruk ada kesempatan untuk diri ini menghupdate belog. 

alhamdulillah... aku dengan anak dara aku, cik chee sehat walafiat hendaknya. 
Cik chee dah gunting rambut. Fuhhh! Finally.... aku nahan jak dirik aku reya mok nangga rambut nya panjang... lekak raya... which is to be exact ari sabtu ya tek.. kamek duak beranak pergi ke Saloon and gunting rambut nya ke square. aharks... i likeee..... 

okeh. berbalik pada kesah topik or subject aku ya. Apa makna KelaBu, PuTeH & HiTaM ya kah?

aku tok lekak ngemas almari baju aku and aku baruk perasan yang lately aku tok suka beli baju or kain or tudung or sebaliknya with these 3 tone. Mun sik putih, aku ambik hitam... mun sik sitam or putih aku ambik kelabu... serius eh. aku baruk sedar bah.



Adik aku pun mula negor kenak pilihan aku lain dari dolok. 

dolok aku suka warna ceria.. cerah.. mun sik merah, pink, hijau... or ungu. 
dolok aku kurang suka warna hitam and putih apatah lagik kelabu. 
and now... what happen sis?!

actually aku pun sik tauk. so.. aku check la encik google apa makna disebalik warna aku ya. and listed below is the makna... 


KELABU 

Suka merendah diri, tenang, suka mengalah, suka bekorban peranan 
cerdas dan bijak. 
- merendah dirik itu memang perlu ada dalam dirik kita bah.... suka mengalah pun aku baruk ada since jadi mummy to cik chee.... and suka berkorban peranan... ya aku sik paham. sapa mok bekorban sik pasal2 bah. iskh... and cerdas... of course.. bijak... kenak merendah dirik lok...

PUTIH 

Bersih fikirannya (tidak banyak prasangka), berkata benar, jujur, 
rendah hati, sopan santun, ramah, kuat menerima ilmu, sentiasa 
tenteram hatinya, suka menolong dan hidup bertawakal
-  x byk prasangka ya nang aku la.. aku sik mok nak mikir jaik lok. People's change kan. berkata benar ya adalah mesti. cantik puji, x cantik diam...:) jujur and rendah hati ( kenak merendah dirik nak?!.. heheheh) sopan santun.. wahh.. ya aku mushil., boleh lahhh.... ramah ya bertempat. menerima ilmu itu satu kemestian... sentiasa tenteran hatinya sebab sentiasa berfikiran positif. keep away all the negative aura okay.. not good for your health. and suka menolong... pada yang memerlukan dan hidup bertawakal.. alhamdulillah...

HITAM 

Suka menyendiri, prihatin, kuat menghadapi dugaan hidup, tidak mudah 
dipengaruhi, kuat berfikir, setia pada pasangan, baik hati tetapi 
cepat tersinggung. 
-  suka menyendiri.. (yes! since arwah sik ada... yes.. i prefer to menyendiri... anti sosial? not really... menyendiri and anti sosial adalah tidak sama kay... bagi kitak orang sama tapi bagi aku yang penting. :D) kuat menghadapi dugaan hidup... ohyeahhh.... x mudah dipenngaruhi.. yes. mak aku madah aku bengkeng, kata aku.. kata aku juak! erk. kuat berfikir itu satu kemestian. mengaktifkan otak... setia pada pasangan.. setakat tok alhamdulillah.. baik ati ya.. (kenak merendahkan dirik.) hehehehe... tapi cepat tersinggung.. not really lah... mind ur own business...

(http://1001rahsiadiri.blogspot.com/2008/03/rahsia-warna-kegemaran-wanita.html)


bah. ya ajak aku nak madah


last sunday terjumpa kawan belog yang dah lamak nya sik update belog.. Puan Rama-Rama Fareeza. sik ngelala akak ehh sebab nya dah makey tudong. and sik lamak lagik mok jadi mummy.

alhamdulillah and Tahniah fareeza. :) 

nya ngelala muka anak dara saya... saya dilimpas nya ajak kay. hahahaha... makin sehat bah.

hahahahaha

bah.. kelak saya sambung lagik kay. 

Take care
anneyeong 

2 comments:

RaMa-RaMa Fareeza said...

heheheh lucu owh anak dingelala mak x ngelala..doakan kmk mujur jurus kak hehe

Cik KemBhoJha said...

aikh. ada nya berbunyik, belog nya lalu sik diupdate nya ko...
amin.... jaga makan.. jaga dirik...
bah.... update belog nunnn... hahahaha....