Wednesday, September 17, 2014

:: Meaning of You ::

Sik ada apa yang dapat aku padah... melainkan masa tok aku tengah gila dengar lagu tok.
Bukan kerana penyanyi ompuan nya tapi kerana suara penyanyi laki tok.
Cute.
Seriously..cute. Aku suka.
Lagu nya pun best.
Auk. Aku nang sik ada dengar lagu lain.
Dengar lagi KOREA ajak.
Kat umah pun sama juak.
Nang cenel ya ajak. mun sik discovery channel. Sekian.
Aku asa aku dah semakin berusia.
sebab nangga benda yang membawa makna lebih bermakna dari yang tah apa2.
erk.itu kata diriku sahaja yer.
ya ajak.
:D



 


:: 5 Tahun Dah ::



Happy Birthday to you... Happy Birthday to you.... Happy Birthday to you my dear sayang buah ati...
Happy Birthday to you...

My buah hati intan payung delima batu kamek tok dah 5 tahun.



Bila ditanya how old are you?
terus ngeluar tangan nya...


Friday, September 12, 2014

:: Lima Tahun Sudah ::




Alhamdulillah.

Esok, September 13, 2014 at 230 a.m., my beautiful & sweet heart princess, my only one daughter, My Suchee will turn to 5 years old.

Alhamdulillah ya Allah.





Wednesday, September 10, 2014

:: Aikh... Rabu Dah ::




Anneyeong haseyo

wow! Hari Rabu dah labu....
rabu kayyyy




Tuesday, September 9, 2014

:: Ukulele ::

Assalammualaikum 

Akhirnya aku dah nekad. Tekad kah? yes. 

Nekad dah. 

 Aku dah sure apa yang aku akan beri dengan cik chee. 

 Yes... as per my title...
UKELELE.




Why? 

The size ler...it just nice for her.
Hopefully she will appreciate it. 


Insha Allah.... 

Apa la makna berik hadiah cam ya tapi mummy kedirik sik pandey makey kan..
so.. aku dah jumpa cikgu yang akan ajar nya..
Alhamdulillah....
cikgu ya adalah trainee aku kedirik yang sudi ngajar cik chee... 


every weekend and datang umah agik.
oh ya.. trainee aku ya ompuan...
cik trainee lah nama nya 




Mak aku  belum tauk agik kisah aku. huhuhuhuhuhu

sure kenak repak. 

ya ajak lah. 

kelak aku sambung agik. 





kay.






Wednesday, September 3, 2014

:: Cuti Merdeka ::


September 3, 2014
Wednesday


Yes. 
udah September kan...
cepat jak masa berlalu.
Bulan tok adalah bulan paling aku happy...
sebab apa?
cuti hari malaysia panjang eh...
aharks. 
aku nak apply cuti ari jemat, September 12, 2014 tapi....
Boss awal dah pesan.. nya travelling.. jadi nya susah nak melepas..
aikh.... aku nak celebrate birthday cik chee kat school nya..
geney lah oooo...
jadi aku ambik l cuti stgh hari. 
tedah lok...

apa hadiah aku untuk anak dara aku tahun tok.
seriously.. aku sik tauk...
last year aku belikan tab. 
maseh diguna... jika dicharging and diupate game nya...
this year? aku nak ajar nya music ko..
oooo kembhojha...
cik chee baru 5 tahun...
melampau sik kah aku tok ooo???
aku nak belikan ukelele bah..
so that she can learn bah...
just for fun...

ohya.. pasal cuti merdeka.
kamek duak beranak ikut mak apak aku ke Sri Aman. 
kazen aku kawen dengan orang semanggang.
jadi bermalam semalam di Hotel Sri Semanggang..
aikh.. aku nak rekomen lah hotel ya. Hotel baru tapi berbaloi lah...
aku ambik Family Room.. baru jak RM150.00 eh.
mun gomen murah agik la nak
serba serbi dekat dengan kedey makan..
aikh besar ney jak sri aman ya nak dipadah aku serba serbi dekat.. nang maok kenak pelangkong orang semanggang kah apa ooo...

we have fun...
insha allah jika ada kesempatan lagik.. mauk la asa nya bermalam di sia agik kelak masa Pesta Benak. aharssss....
tido semalam duak kah ooo... 
merami bah...

cuaca di luar ya macam sik bagus jak..
sure akan hujan.
SUREEEEE...
uwarghhhh
nang sik kering lah kain baju dijemur aku bah.
iskh.
ya ajak lah. 
eh.. aku suka hujan dari panas kering. 
:) 

hrmmmm....
ya ajak.