Thursday, September 3, 2015

:: StoNe ArT ProJect - MerDeKa LeaVe ::


Salam

Aikh.. lamak dah diri ini tidak mengupdatekan belog tok eh.
tedah lok.
bah.
tok aku start balit aku pun cerita lah.
aku nak story mory pasal apa polah kamek duak beranak masa cuti merdeka reya.
kawan2 aku mostly pergi shooping Merdeka.
kamek duak beranak?
stay home jer...
huhuhu

stay home masa tgh hari but malam kamek duak akan kuar makan kat luar.
sebab mummy cik chee malas nak masak.
masak sekali jak... Brunch,
malam.... we go out sebab ari dah sejuk.
apakah?!

Dolok masa zaman sekolah aku suka polah stone art.
Dolok selalu ikut bapak ku ke kebun and akan ada sungei,,,, jadi banyak batu yang cute2..
aku akan ambik, draw and kilat kan nya..
and give to my friends.
ada yang still keep it eh,
terharu ehs...

so, tok lah dipolah kamek duak beranak cuti merdeka ya tek.

yang lain dari yang lain rupa nya dipolah oleh cik chee,
nya nang sik mauk kalah.
seriously..
nya nang sik mauk kalah dah dengan aku masa tok.
ada aku.. adalah nya...
jadi kadang2 aku akan ambik sitiuation...
lost lost instead of win win.
ajar nya camney asa mun lost.
aikh,

ya ajak lah
kelak la aku update agik. :D

anneyeong

Monday, June 15, 2015

:: BuLaN PoSa ::




Cuma nak madah... sik lamak agik posa.


Thursday, May 14, 2015

:: TerTaRiK & TerPiKaT ::


Salam hari khamis
May 14, 2015

assalammualaikum n good morning. aku ada masa kah? time tok agik.. actually masa ya dapat diatur, bisa diatur. aku nak alihkan minda aku kejap. aku mauk polah benda lain lok. so.. aku nak ngesot skit dalam blog lok. 
apa kah topik aku ya... tertarik n terpikat?
semua kerana Pengarah Na... or his full name... Na Young-seok or NaPD
Lelaki tok nang creative. nya tauk camney mauk ambik hati penonton nya. 
his variety shows nang DAEBAK!
Aku mula-mula tertarik.. lepas ya terus terpikat. 
Nya bermula dengan......
dari 1 Days 2 Night (session 1). Dolok aku nang suka lah nangga variety shows tok. Dari program ya aku terpikat dengan cara nya. Masa ya Lee Sunggi nang innocent lalu lah. 
cara penyampaian message nya ya aku suka. 
and nya ada cara nya tersendiri untuk mengambik hati penonton nya. 
Then nya pikat aku agik dengan "The Human Condition" Session 1. wahhh... 
every week kay aku follow The Human Condition tok. Pun variety shows juak. Sidak diberik mission untuk seminggu.. ada-ada jak challenges yang sidak kenak hadapi and semua nya pasal sekeliling kita. dapat sik kita hidup tanpa handphone dalam zaman moden tok... kenal sik kita dengan jiran kita... can they lived with limited waters, tanpa sampah... macam-macam lah. 

udah ya nya polah agik kesah travel. PD Na tok suka travel bah. aku suka.... 
so.. nya create Grandpa Over Flowers. Pergh! Good Idea and nyuruh sapa-sapa yang nangga nak.. nang asa mauk travel jak. 
now dah 4 musim.  Kisah 4 grandpa (pelakon vateran korea) berbackpack bah. and limited budget. yang aku suka nya hired sorang porter (pelakon korea yang hot and matured) to accompany the grandpas. uwargh. aku suka. They have been to Europe, China, Spain & recently is to Greece. Aku suka porte nya. Lee Seo Jin. 





Lee Seo Jin nang lelaki yang aku suka n minat lah. nang jenis rilek2 bah. and really hormat pelakon senior nya. PD Na very closed dengan Lee Seo Jin. They were like brothers. Love Hate kind of relationship. :D ada juak aku makey ayat ya. 

Dalam masa yang sama.. PD Na tok polah juak version Sister Over Flowers.or Noonas Over Flower. Sidak tok pergi ke IstanbulZagrebSplit, and Dubrovnik. And this time the porter is Lee Sunggi. Ohmaigod.. dari program tok aku jatuh hati dengan lee Sunggi juak. Sama bah perangei nya dengan Lee Seo Jin. Aikh.. apakah...

jauh beza version grandpa & Noona tok. Travel dengan ompuan lebih teliti, terancang, more emosi nya.. berbanding dengan sidak lelaki. dah ya.. PD Na polah agik Youth Over Flower. Kali tok ada 2 version..  Version Pakcik & Version Orang Muda. Yoh... 
 Yang version ahjussi ya.. sidak pergi ke PERU tanpa embak apa-apa kay. Sidak plan jumpa makan di restoran and terus dipadah pegi kinek-kinek and beli semua brg keperluan di PERU. pergh! nanng best. aku sik missed. erks.. hahahaha.... 

lepas version ahjussi.. nya polah version orang muda. pun sama juak... sehelai sepinggang and sidak tok dihantar ke LAOS. wah.. mcm best jak percutian ya. ya nang really backpackers bah. nang best. 

Udah ya. kerana Lee Seo Jin tok kuat complaint masa nya disuruh masak untuk sidak grandpa. mulut nya ngerepak tapi nya tetap polah.. PD Na ada new inspirasi untuk polah new program. 3 Meals a day. 

nya bermula dengan Lee Seo Jin & Ok Taec Yeon. Sidak duak disuruh masak dengan limited bahan (Breakfast - Lunch - Dinner) di rumah tradisional di kawasan pedalaman without handphone. yah... nang best. Ada2 jak tetamu yang datang. 




then PD Na polah agik version Fishing Village. Ya pun best. 
aku nang follow semua. 
ya ajak yang aku nak madah. 

mun ada lah program di malaysia tok mcm tok. aku asa pasti akan meletops. cara nya yang lain dari yang lain yang polah program tok berjaya. Nya sik menginggarkan. 
ya ajak lah. panjang dah aku sot set tok. kelak aku sambung. 

Tuesday, April 21, 2015

:: April 21, 2015 - MimPi Kan MaiNaN TiDoR ::


assalammulaikum

yoh. lamak benar aku sik update apa2 dalam belog aku tok.
and macam-macam dah terjadi sepanjang tok .. dari Tahun Baru Cina ooo...
appu.. dah nak celebrate Gawai dah arum bulak nya ehs...

aku reya pg Terengganu. Konon nak pg holiday lah nak tapi apakah daya..
pg holiday tapi demam.
hampeh
seriously hampeh..
cannot enjoy the food somemore.
uwargh.. seriously eh.. nang sik best pg di saat kita demam sakit tekak bagai.
hrmmm... aku post gambar jak lah..





and pasal mimpi ya... aku ada banyak mimpi pelik.
nang pelik.
tapi.. kan mimpi ya mainan tido..
tapi kenak la aku mala mikirkan nya ooo...
tak suker ler...

saya tak suka la mummy... that is my cik chee's fav word.

If u ask.. cheeaaa.... do you want to eat chichen rice? and the asnwer will be.. saya tak suka la mummy. can we eat kimchi and seaweed?
erks... ohya.. my cik chee suka kimchi until i need to control her.
i know... i know...
my mistake kan...
that is my mak's word kay... yalah kau ngajar anak kau makan nok pelik-pelik.
yahhh.... ayat ya best gilak...
aku diam n pasrah jak lah sebab nang dah aku sendiri pun suka makan kimchi.
geney la gaya ooo...
udah ya kat umah balit-balit ceta korea...
even berita pun korea.. geney ya... adeh ah.
kamek duak cuma nangga apa yang direcord ajak.. which is Keluarga Iskandar pun drama.
seriously... aku nang suka nangga ceta ya..
aku suka Azlan Iskandar or ayah cik... ngenak ada jak dengan dirik nya.,.,
cik chee suka Acu or Adibah Iskandar... ya nama watak sidak kay...
nama sebenar ya aku sik tauk lah.


ya ajak lah ceta aku minggu tok. kelak mun aku ada masa aku sambung agik. aku nak focus balit dengan keja aku lok. huhuhu...

Wednesday, February 18, 2015

:: 2nd Entry : CNY ::




Assalammualaikum
Anneyeong

This year is my year. ohyeah.
so.. what is my plan for this year?

my plan or our plan...
Visiting my friend house, Jalan-jalan cari makan at town area, just jalan-jalan.
Park our car at Muzeum and we walk to waterfront.
great plan kan.
kannnn...
kan!
kan.
:)

ya ajak.
nak wish everyone happy new year ajak.
ceta banyak tapi asa sik terkaber nak naip nya. yer.. kan mainkan.
:D

bye.



Monday, February 2, 2015

:: 1st Entry - FebRuaRy ::



assalammualaikum

Monday @ February 2, 2015

anneyeong

Hari isnin yang mendung and sendu jak. menyebabkan productivity pun mcm ya juak.
aikh. apa kah? aku nang ada malas pun ari mcm tok.
apa polah ujung minggu tek?
aku nang sik ke seney pun.. duduk umah jak.
polah activiti di rumah.
as for cik chee... lentang jak tikar. berik drawing paper... and berik jak water colour..
diam lah nya...
sehari2 lah nya mengeluarkan idea nya yang creative yang aku sik faham n nya sorang jak faham.
dalam masa ya aku dapat bermasak n bersesah n bermasak sekali.
senang cerita,

Tgh hari nya akan rehat.. kata nya...
makan... nangga cartoon... and nap..
bangun ya ... sambung lagik..
yah...

sempat juak aku gardening kejap masa cuaca ada mendung kejap.
aku ngalih anak sayur kacang ke batas nya.
wah... cepat2 lah membesar.. dapat aku makan sayur kacang free..
hasil tanam sendiri.
anak tomato aku semua hidup.
ohyeah..
ya adalah aktiviti aku ujung minggu tok.
figthing!

bah. ya ajak lah.
sekian.

Wednesday, January 21, 2015

:: MusiM HuJaN - 2015 ::




Salam
musim ujan kan masa tok.
tadik aku melimpas kedey laundry... appu.,. banyak orang...
then aku teringat bahawasanya aku ada sebakul juak baju belum dicuci.
geney gaya ya?
adeh ah... dengan cuaca mcm tok..
sik berani aku mauk cuci eh..
kelak sik pasal2 berbau pelik baju2 di ampaian...
jadi kesimpulan cerita.. kamek duak beranak sik cuci baju. huhuhu..
baju tido akan drecyle untuk 2 malam. huhuhuhu....
semua nya kerana ujan n sembab tok.



yang aku bingging adalah towel ajak. Towel aku tebal bah... hrmm...
balit tok aku kenak tukar strategi, pakey towel nipis jak. huhuhuhuhuhu
binggung nyawa aku ehs...
marek sidak astro datang umah sebab mauk upgrade dari beyond ke pvr...
terpaksa aku suruh sidak tunggu luar kejap... sementara aku ngemas dolok nok bergantung di kerusi.
check ajak bah..
ney tauk nak...

huh!

ya ajak aku nak update. aku berkepung nak siapkan kerja juak. bye.


Wednesday, January 14, 2015

:: Dua Kosong Satu Lima ::




Dua Kosong Satu Lima

2 0 1 5 


assalammualaikum semua. Good Morning. Ari tok ari rabu. Wednesday. Yah. Berapa lamak aku sik update blog aku. And yang mengejutkan. No of visitor semakin increase. walaupun aku sik update. ada juak yang sudi ngabas eh. 

Terima Kaseh - Kombawawo - Khahamsamida - Sie Sie Ni - Thank You

ari tok dah 14 haribulan. yah. dah 2 minggu dah tarikh baru. aku tok.. nak padah gago sik juak gago. nak padah sik gago.. sik juak sik gago. ada masa tapi aku kedirik heran nangga masa aku tok.. nang ada jak activity untuk kamek duak beranak. Ujung minggu nang sik ada rilek bah. heran aku ko. nang heran. Ingat tek mauk rilek ajak di rumah tapi ada jak panggilan khas dari ringtone special.. sapa lagik mun sik mak aku mintak tolong aku jaga anak buah ku... 

the reason nya perlu aku sebab cik chee la. Cik chee tok adalah idol anak-anak buah aku. wah. Cik chee is a good onnie @ kakak. ya aku akui kay. Nya jaga anak-anak adik aku dengan baik sekali. Yang selalu nangis ujung-ujung kelaie adalah cik chee lah. sik juak nya melawan. awal aku madah.. Jangan dilawan sebab kitak ya kakak.  bertahan lah nya... kadang-kadang jadi pengadil mun adik-adik nya sik mauk kalah. jadi ya lah activity kamek duak beranak setiap ujung minggu... 

Oh ya. Kan sik lamak agik Dong Dong Chee.... CNY bah. And tahun akan datang tok adalah tahun KAMBING. ohyeahhh,,,, ohyeahh.... itu tahun aku... yah. ok kembhojha... this year is your year!
My year. 

mbek here.. mbek there...mbek here and there... mbek mbek everywhere...



Huhuhu... last Monday cik chee masuk sekolah. Mak-mak lain semua ambik cuti kerana anak masuk sekolah. Staff aku sik mok kalah juak. Anak nya form 5 bah. anak aku masuk kindy level 2 bah. nya juak ambik cuti. Cun juak ada new hire bah. so.. aku lah terpaksa melayan.

Duak2 kamek duak bangun awal. Cik chee dah excited nak ke sekolah coz she miss her friend so much, almost everyday kay nya nanyak aku.. mummy.. esok sekolah ker?... adeh ah... mala aku madah.. cuti... school holiday... diauk nya ajak.. tapi next following night nanyak agik the same question.. "Mummy.. esok sekolah ker?". kesian anak mummy.

So, on last monday. Cik chee dengan penuh excited nya.. bangun awal dengan satu senyuman besar di muka nya... 'Mummy... today school ker?".. and when i say yes.. and terus nya say.. "YES!"

tedah sik???!!!

nya rindu dengan sekolah, cikgu n kawan nya,.. tedah lok... nasib bait nya belum tauk erti apa2. yang nya tauk hari senin ya adalah hari yang paling happy nya and hari-hari biasa nya ajak.

so aku pun pergi kerja pun macambiasa juak. that night as usual nya akan cerita lah apa dipolah nya and sapa friend nya.. ada friend nya nangis.. ada friend nya pun mummy tunggu sidak nya.. macam-macam lah... layan ajak lah labu... sebab ada kawan aku madah.. selagi anak mauk share info.. dengar ajak. jangan disuruh diam.
ya ajak yang aku nak cerita pada hari rabu tok.

Ujan ari luar nun ooo... lebat agik ya. sejuk...

hati-hati drive balit kelak.

ya ajak.

anneyeong