Wednesday, January 14, 2015

:: Dua Kosong Satu Lima ::




Dua Kosong Satu Lima

2 0 1 5 


assalammualaikum semua. Good Morning. Ari tok ari rabu. Wednesday. Yah. Berapa lamak aku sik update blog aku. And yang mengejutkan. No of visitor semakin increase. walaupun aku sik update. ada juak yang sudi ngabas eh. 

Terima Kaseh - Kombawawo - Khahamsamida - Sie Sie Ni - Thank You

ari tok dah 14 haribulan. yah. dah 2 minggu dah tarikh baru. aku tok.. nak padah gago sik juak gago. nak padah sik gago.. sik juak sik gago. ada masa tapi aku kedirik heran nangga masa aku tok.. nang ada jak activity untuk kamek duak beranak. Ujung minggu nang sik ada rilek bah. heran aku ko. nang heran. Ingat tek mauk rilek ajak di rumah tapi ada jak panggilan khas dari ringtone special.. sapa lagik mun sik mak aku mintak tolong aku jaga anak buah ku... 

the reason nya perlu aku sebab cik chee la. Cik chee tok adalah idol anak-anak buah aku. wah. Cik chee is a good onnie @ kakak. ya aku akui kay. Nya jaga anak-anak adik aku dengan baik sekali. Yang selalu nangis ujung-ujung kelaie adalah cik chee lah. sik juak nya melawan. awal aku madah.. Jangan dilawan sebab kitak ya kakak.  bertahan lah nya... kadang-kadang jadi pengadil mun adik-adik nya sik mauk kalah. jadi ya lah activity kamek duak beranak setiap ujung minggu... 

Oh ya. Kan sik lamak agik Dong Dong Chee.... CNY bah. And tahun akan datang tok adalah tahun KAMBING. ohyeahhh,,,, ohyeahh.... itu tahun aku... yah. ok kembhojha... this year is your year!
My year. 

mbek here.. mbek there...mbek here and there... mbek mbek everywhere...



Huhuhu... last Monday cik chee masuk sekolah. Mak-mak lain semua ambik cuti kerana anak masuk sekolah. Staff aku sik mok kalah juak. Anak nya form 5 bah. anak aku masuk kindy level 2 bah. nya juak ambik cuti. Cun juak ada new hire bah. so.. aku lah terpaksa melayan.

Duak2 kamek duak bangun awal. Cik chee dah excited nak ke sekolah coz she miss her friend so much, almost everyday kay nya nanyak aku.. mummy.. esok sekolah ker?... adeh ah... mala aku madah.. cuti... school holiday... diauk nya ajak.. tapi next following night nanyak agik the same question.. "Mummy.. esok sekolah ker?". kesian anak mummy.

So, on last monday. Cik chee dengan penuh excited nya.. bangun awal dengan satu senyuman besar di muka nya... 'Mummy... today school ker?".. and when i say yes.. and terus nya say.. "YES!"

tedah sik???!!!

nya rindu dengan sekolah, cikgu n kawan nya,.. tedah lok... nasib bait nya belum tauk erti apa2. yang nya tauk hari senin ya adalah hari yang paling happy nya and hari-hari biasa nya ajak.

so aku pun pergi kerja pun macambiasa juak. that night as usual nya akan cerita lah apa dipolah nya and sapa friend nya.. ada friend nya nangis.. ada friend nya pun mummy tunggu sidak nya.. macam-macam lah... layan ajak lah labu... sebab ada kawan aku madah.. selagi anak mauk share info.. dengar ajak. jangan disuruh diam.
ya ajak yang aku nak cerita pada hari rabu tok.

Ujan ari luar nun ooo... lebat agik ya. sejuk...

hati-hati drive balit kelak.

ya ajak.

anneyeong

No comments: