Thursday, May 14, 2015

:: TerTaRiK & TerPiKaT ::


Salam hari khamis
May 14, 2015

assalammualaikum n good morning. aku ada masa kah? time tok agik.. actually masa ya dapat diatur, bisa diatur. aku nak alihkan minda aku kejap. aku mauk polah benda lain lok. so.. aku nak ngesot skit dalam blog lok. 
apa kah topik aku ya... tertarik n terpikat?
semua kerana Pengarah Na... or his full name... Na Young-seok or NaPD
Lelaki tok nang creative. nya tauk camney mauk ambik hati penonton nya. 
his variety shows nang DAEBAK!
Aku mula-mula tertarik.. lepas ya terus terpikat. 
Nya bermula dengan......
dari 1 Days 2 Night (session 1). Dolok aku nang suka lah nangga variety shows tok. Dari program ya aku terpikat dengan cara nya. Masa ya Lee Sunggi nang innocent lalu lah. 
cara penyampaian message nya ya aku suka. 
and nya ada cara nya tersendiri untuk mengambik hati penonton nya. 
Then nya pikat aku agik dengan "The Human Condition" Session 1. wahhh... 
every week kay aku follow The Human Condition tok. Pun variety shows juak. Sidak diberik mission untuk seminggu.. ada-ada jak challenges yang sidak kenak hadapi and semua nya pasal sekeliling kita. dapat sik kita hidup tanpa handphone dalam zaman moden tok... kenal sik kita dengan jiran kita... can they lived with limited waters, tanpa sampah... macam-macam lah. 

udah ya nya polah agik kesah travel. PD Na tok suka travel bah. aku suka.... 
so.. nya create Grandpa Over Flowers. Pergh! Good Idea and nyuruh sapa-sapa yang nangga nak.. nang asa mauk travel jak. 
now dah 4 musim.  Kisah 4 grandpa (pelakon vateran korea) berbackpack bah. and limited budget. yang aku suka nya hired sorang porter (pelakon korea yang hot and matured) to accompany the grandpas. uwargh. aku suka. They have been to Europe, China, Spain & recently is to Greece. Aku suka porte nya. Lee Seo Jin. 





Lee Seo Jin nang lelaki yang aku suka n minat lah. nang jenis rilek2 bah. and really hormat pelakon senior nya. PD Na very closed dengan Lee Seo Jin. They were like brothers. Love Hate kind of relationship. :D ada juak aku makey ayat ya. 

Dalam masa yang sama.. PD Na tok polah juak version Sister Over Flowers.or Noonas Over Flower. Sidak tok pergi ke IstanbulZagrebSplit, and Dubrovnik. And this time the porter is Lee Sunggi. Ohmaigod.. dari program tok aku jatuh hati dengan lee Sunggi juak. Sama bah perangei nya dengan Lee Seo Jin. Aikh.. apakah...

jauh beza version grandpa & Noona tok. Travel dengan ompuan lebih teliti, terancang, more emosi nya.. berbanding dengan sidak lelaki. dah ya.. PD Na polah agik Youth Over Flower. Kali tok ada 2 version..  Version Pakcik & Version Orang Muda. Yoh... 
 Yang version ahjussi ya.. sidak pergi ke PERU tanpa embak apa-apa kay. Sidak plan jumpa makan di restoran and terus dipadah pegi kinek-kinek and beli semua brg keperluan di PERU. pergh! nanng best. aku sik missed. erks.. hahahaha.... 

lepas version ahjussi.. nya polah version orang muda. pun sama juak... sehelai sepinggang and sidak tok dihantar ke LAOS. wah.. mcm best jak percutian ya. ya nang really backpackers bah. nang best. 

Udah ya. kerana Lee Seo Jin tok kuat complaint masa nya disuruh masak untuk sidak grandpa. mulut nya ngerepak tapi nya tetap polah.. PD Na ada new inspirasi untuk polah new program. 3 Meals a day. 

nya bermula dengan Lee Seo Jin & Ok Taec Yeon. Sidak duak disuruh masak dengan limited bahan (Breakfast - Lunch - Dinner) di rumah tradisional di kawasan pedalaman without handphone. yah... nang best. Ada2 jak tetamu yang datang. 




then PD Na polah agik version Fishing Village. Ya pun best. 
aku nang follow semua. 
ya ajak yang aku nak madah. 

mun ada lah program di malaysia tok mcm tok. aku asa pasti akan meletops. cara nya yang lain dari yang lain yang polah program tok berjaya. Nya sik menginggarkan. 
ya ajak lah. panjang dah aku sot set tok. kelak aku sambung.