Thursday, January 28, 2016

:: Hello - The Ellen Show에 출연한 이예진 학생입니다.::








Entry tok kejap ajak sebab sementara nunggu system aku tok ok. So aku nak meluahkan sesuatu dolok. Masa tok kan pemos dengan si Adele tok. Aku tok sik la minat tapi aku suka minah korea selatan tok.

sigek hal aku perasan student south korea tok, waima sidak mauk competition, they will wear  their school uniforms dengan bangga nya,



See what happen to this korean girl, she received and invitation from Ellen just to sing Hello and guess what... she wear her school UNIFORMS.



hrmm... sik la aku nak madah aku tok sekolah bagus kah sik kah,, but kan bagus mun nemnbiak kita mcm ya juak. bagus n baitnya sidak student akan berfikir bah.. sidak pakey school uniforms sidak.. sire sidak sik berani nak berolah.. tapi yalah segek hal juak nembiak kita tok.. mun nya nak berolah.. berolah juak nak.madah ajak bah.



ya ajak tek.








Friday, January 22, 2016

:: 2 - 0 - 1 - 6



assalammualaikum and Selamat Tahun Baru

Alhamdulillah. Agik maseh ada kamek duak beranak tok ko...
bukan mengabaikan cuma sik teragak ajak. 
ada masa, banyak cerita, tapi nak ke sia sik ada.
jadi... ari tok ku gagahi jua.

pasal tahun baru tok. banyak benda dah terjadi.
ada yang mcm ya ajak.. ada yang bertambah... ada yang berkurang..
alhamdulillah.. cik chee dah darjah satu tahun tok.
anak mummy dah sekolah pakey baju biru puteh eh.
anak mummy juak dah gago dengan kawan2 nya eh...

minggu tok dah masuk 3 minggu nya sekolah. 
dolok she used to have an afternoon nap. 
kinek tok scheduled nya dah penuh.
tedah ada juak nangga nya pkol 730 mlm dah garuk2 mata..
ternguap2...
kinek tok balit school... nya akan terus dijaga oleh my cousins coz anak nya di sekolah yang sama cuma darjah 3. ohya. Aku pilih sekolah SJK utk anak dara aku ya.
then sampey umah kazen aku, nya akan diberik makan, mandi.. and terus lah membuka buku..
menyiapkan homeworknya.
Nya tok.. bila ada geng sama baya dengan nya buka buku or polah homework..
baruk nya semangat.
heran ku.. mun dengan aku,.. kamek duak mauk bersoal jawap dolok.. baruk nya buka buku.
sabar.. sabar..
udah ya.. pkol 3 ptg get ready ngaji.
pun sama dengan anak kazen aku ya tek.
kesah ngaji best gilak... kinek tok kan nembiak baca iqra'.
boleh aku beli Muqqadam. (ya ampun! aku tok yang ketinggalan BOAT!)

pak nek nya akan ambik nya pkol 430 petang.
sampey umah mak apak aku.. nya akan bermain se-enggak2 nyawa nya...
balit aku petang. ambik nya ;; nya dah mandi n makan...
pergh!
nampak mcm senang jak keja aku kan..
tidak sebenarnya...

aku selama 3 minggu tok bangun pkol 430 pagi.. berkemas... n polah breakfast cik chee.
kerana sekolah SJK nya tok sik ada canteen & sidak menggalakkan anak2 embak bekal dari umah.
ohmaigodddd
maka nya.. sebelum zzz.. aku akan nanyak cik chee..

"Cheaa, ktk mauk bekal apa esok?"

apa dimauk nya, yalah dipolah aku,, tapi ya cuma 2 minggu pertama sahaja.
start minggu tok... sik ada nanyak agik.. anak dara ya dah madah awal..
mun aku ada mood, aku ekot exactly.. mun sik ada mood, aku ekot 50% ajak.
mun mood ke laut, ekot selera aku lah. :D



antara makanan anak dara ya lah.
cik chee fav is seeweed kay.
for her, nasi goreng balut with seeweed pun dah ok.
cuma mummy nya yg x kempang ati. mesti ada vege or fruits.

eh, dah pkol 130 p.m.
masa nak sambung keja.
ada report menunggu,
kelak mun aku ada kesempatan aku update agik lah kay.