Friday, April 15, 2016

:: LuNcH BoX ::






anneyeong

assalammualaikum

since sekolah cik chee x ada canteen. so selama 5 hari from Monday to friday, aku kenak fikir apa mauk dibekal dengan cik chee.
hrmmm
ari tok tek boleh aku terbabas. nanyak nya malam tadik nyamauk sayur. 
ohkay,, teringat ada kacang buncis, 
so... rebus ajak kacang buncis ya... dahya rebus hotdog & polah egg seeweed roll. udah. 
ya ajak lah bekal awak ari tok cik chee
seperti gambar di bawah. 


anak dara saya tok x la memilih.. alhamdulillah. 
bekal apa jak cuma mun ikut dgn selera nya.. habis lengis..
mun sik cun selera nya... adalah saki bakinya. 
ya ajak.

selamat hujung minggu, 

Wednesday, April 13, 2016

:: eJaaN ::



:: UjiaN EjaaN ::


Good Morning & Assalammualaikum

Awal aku ari tok. Since cik chee dah masuk darjah 1. hantar nya sekolah awal dalam pkol 630 pagi mcm ya and terus ke opis. Malas mauk ke umah agik sebab once aku singgah, aku mudah nak bergerak lebih slow dari snail. ada2 jak barang nak dipegang ku. 
so.. hari tok aku awal mcm biasa lah. Before 8 dah di opis.. huhuhuhuu
bangga aku wey sebab aku tok last year mala jak akher dtg opis... sebab last year cik chee masuk kelas dalam pkol 710 mcm ya
jadi lepas hantar terus bertemu jem. huh. 
area tabuan tok.. malas ku nak madah.. nyakit ati melampau wey. 

bah. berbalik pada kesah ujian ejaan tek, spelling test. 
last week ari jemat dah cikgu nya berik few words yang nya perlu hafal n faham and aku dah start ajar nya since ari sabtu. Pg shopping beli brg dapur pun nya embak pen n kertas sambik nulis...
cikchee tok pelik kay.. mun disuruh nya duduk n tulis.. nya akan ada banyak alasan.. tapi jika sambil berjalan.. laju nya mauk polah. stapi jangan ditanya lah pasal tulisan. 
asal dapat dibaca.. nyalah ya. aku sik mauk jadi pengkritik gilak,

bagi ck chee... ejaan tok adalah satu challenges yang besar bagi nya
aku kesian ada juak dengan nya tapi geney lah gaya.. 
kita dolok mcm ya juak bah. 


hrmm.. apa2pun.. mummy harap ktk dapat polah.
petang kelak nanyak nya apa story nya..
mulut mcm burung tiung.
kadang2 aku dengar tapi serupa sik dengar...
dah banyak gilak nak diceta..
hrmm...

bah, ya ajak lah dolok. anneyeong

Tuesday, April 12, 2016

:: DaH BeSaR KaH? ::




"Mummy. kelak saya buat. Saya kan dah besar...."

Apa perasaan kitak orang bila anak dara kitak orang yang umur 7 tahun madah cam ya,
Oh. auk. kamek duak kakar mcm ya. saya awak. kenak kah? sebab kat sekolah nya kakar mcm ya and aku pun tersama juak. Campur...

Bahasa Malaysia + Bahasa Sarawak + English + Korea = Bahasa mummy & chichi.

huhuhuhu. Sebelum tido mesti madah.. Love you mummy.. sayang awak mummy.. sarangey mummy...

eh. berbalit padah kesah dah besar tek. Now.. bila kemas rumah... sure ada asst. kecik. Hopefully sampey ke besar. Cuma masalah aku masa tok.. aku dirik malas nak berlipat baju.. nak train nya pun aku malas tapi bila aku datang rajin.. ada lah nya gago mauk nulong juak. hish. nang exactly copy & paste perangei aku eh. appu... bahaya ya eh. tapi bila part ke dapur... nya akan selalu ngeluar ayat seperti di atas lah. aku nak anok sik apat waima hati tok mcm apa jak...

mala madah dengan dirik sendiri.. Give her the space.. Gve her the space for her to grow...

last nite nya ada special request sebelum kamek duak balit sampey umah.. nya mauk bekal kuew teaw goreng with taugey. hish. ohya.. anak dara tok suka makan taugey tapi mauk special taugey... yang palak besar ya.. soy bean taugey.
mummy nya suka makan taugey.. sik lah sangka nya pun sama juak. lalu lurus kamek duak ke e-mart batu kawa and beli taugey & kuew teaw.. baruk RM2.20.

Melimpas lah orang polah waffle.. lalu kenak tarit n jeling2 kat kedey ya.. yahh.. kenak income tax mummy eh... so nya berjaya mengepaw RM2.50 dari mummy nya, tapi adakah mummy nya akan let her win... Nooo..... kamek duak selalu mengamalkan.. WIn WIn Situation. Oh yeah....  mummy decide perisa apa.. hohohohoho...

bah. mummy dah banyak gilak ngerepak tok. masa tok tgh membuang masa.
so... ya gambar selpi cik chee. :D
masa tok juak tgh dengar lagi Cik Bunga Lestari. Lamak sik dengar lagu tok.



Monday, April 11, 2016

:: After 4 YeaRs ::




assalammualaikum

nak madah. After 4 years at this company, aku dapat new job offer from a company, similar industries and seems the offer memang cantik and better position... so aku polah keputusan.. aku ambik offer ya. i left my previous company because i wanted to have a new life, I have so many good memories with arwah at that area so to avoid me being fefiling sedeh all the time.. i accept a challenging jobs.

So after 4 years at multinational company.. seriously... i've learn a lot.

Insha Allah.. Next month i will be at my new company.

Cakap again later.

Anneyeong