Tuesday, April 12, 2016

:: DaH BeSaR KaH? ::




"Mummy. kelak saya buat. Saya kan dah besar...."

Apa perasaan kitak orang bila anak dara kitak orang yang umur 7 tahun madah cam ya,
Oh. auk. kamek duak kakar mcm ya. saya awak. kenak kah? sebab kat sekolah nya kakar mcm ya and aku pun tersama juak. Campur...

Bahasa Malaysia + Bahasa Sarawak + English + Korea = Bahasa mummy & chichi.

huhuhuhu. Sebelum tido mesti madah.. Love you mummy.. sayang awak mummy.. sarangey mummy...

eh. berbalit padah kesah dah besar tek. Now.. bila kemas rumah... sure ada asst. kecik. Hopefully sampey ke besar. Cuma masalah aku masa tok.. aku dirik malas nak berlipat baju.. nak train nya pun aku malas tapi bila aku datang rajin.. ada lah nya gago mauk nulong juak. hish. nang exactly copy & paste perangei aku eh. appu... bahaya ya eh. tapi bila part ke dapur... nya akan selalu ngeluar ayat seperti di atas lah. aku nak anok sik apat waima hati tok mcm apa jak...

mala madah dengan dirik sendiri.. Give her the space.. Gve her the space for her to grow...

last nite nya ada special request sebelum kamek duak balit sampey umah.. nya mauk bekal kuew teaw goreng with taugey. hish. ohya.. anak dara tok suka makan taugey tapi mauk special taugey... yang palak besar ya.. soy bean taugey.
mummy nya suka makan taugey.. sik lah sangka nya pun sama juak. lalu lurus kamek duak ke e-mart batu kawa and beli taugey & kuew teaw.. baruk RM2.20.

Melimpas lah orang polah waffle.. lalu kenak tarit n jeling2 kat kedey ya.. yahh.. kenak income tax mummy eh... so nya berjaya mengepaw RM2.50 dari mummy nya, tapi adakah mummy nya akan let her win... Nooo..... kamek duak selalu mengamalkan.. WIn WIn Situation. Oh yeah....  mummy decide perisa apa.. hohohohoho...

bah. mummy dah banyak gilak ngerepak tok. masa tok tgh membuang masa.
so... ya gambar selpi cik chee. :D
masa tok juak tgh dengar lagi Cik Bunga Lestari. Lamak sik dengar lagu tok.



1 comment:

ztie said...

besar dh nya lok.