Wednesday, April 13, 2016

:: eJaaN ::



:: UjiaN EjaaN ::


Good Morning & Assalammualaikum

Awal aku ari tok. Since cik chee dah masuk darjah 1. hantar nya sekolah awal dalam pkol 630 pagi mcm ya and terus ke opis. Malas mauk ke umah agik sebab once aku singgah, aku mudah nak bergerak lebih slow dari snail. ada2 jak barang nak dipegang ku. 
so.. hari tok aku awal mcm biasa lah. Before 8 dah di opis.. huhuhuhuu
bangga aku wey sebab aku tok last year mala jak akher dtg opis... sebab last year cik chee masuk kelas dalam pkol 710 mcm ya
jadi lepas hantar terus bertemu jem. huh. 
area tabuan tok.. malas ku nak madah.. nyakit ati melampau wey. 

bah. berbalik pada kesah ujian ejaan tek, spelling test. 
last week ari jemat dah cikgu nya berik few words yang nya perlu hafal n faham and aku dah start ajar nya since ari sabtu. Pg shopping beli brg dapur pun nya embak pen n kertas sambik nulis...
cikchee tok pelik kay.. mun disuruh nya duduk n tulis.. nya akan ada banyak alasan.. tapi jika sambil berjalan.. laju nya mauk polah. stapi jangan ditanya lah pasal tulisan. 
asal dapat dibaca.. nyalah ya. aku sik mauk jadi pengkritik gilak,

bagi ck chee... ejaan tok adalah satu challenges yang besar bagi nya
aku kesian ada juak dengan nya tapi geney lah gaya.. 
kita dolok mcm ya juak bah. 


hrmm.. apa2pun.. mummy harap ktk dapat polah.
petang kelak nanyak nya apa story nya..
mulut mcm burung tiung.
kadang2 aku dengar tapi serupa sik dengar...
dah banyak gilak nak diceta..
hrmm...

bah, ya ajak lah dolok. anneyeong

No comments: