Thursday, September 8, 2016

:: SepTemBeR DaTanG LaGi ::





HoLLa 

Assalammualaikum - Good Morning - Zhao An

wah.... dah bulan 9 you... September datang lagi. and now udah 8 September 2016.
Esok dah 9 September.. Lusa dah 10 September...

Udah ya ari senin udah 12 September bersamaan dengan jatuhnya hari raya haji.
hrmm.. seriously aku nang dalam dilema. asal ada perayaan ajak. sure aku akan dalam dilema. 
apakah. 

apa2pung.. selamat hari raya haji lah dengan kitak orang. Kamek duak beranak kat umah ajak.
mak bapak ku sure gago di suro. kamek duak gago di rumah ajak la.
tedah anak dara ya.
dengan cuaca yang mcm tok.. aku sik sure nak embak nya ke seney. end up kamek duak.. pg check in seney2 yang ada swimming pool.. kamek duak berendam ajak la keja.

seriously... yalah activity kamek duak yang paling win lah.. :)

Lepas hari raya haji, 13 September 2016 adalah hari jadi anak dara aku yang ke 7 tahun,
yoh! dah 7 tahun dah umur cik chee ku eh.
at this age, you cannot lie to her anymore.
i can't use the word.. "tok orang tua pun... or.. orang tua ajak makan tok."
sebab nya dah pandey jawap aku kay..
jawapan nya... 'aikh mummy... awak belum tua.. or saya tua agik dari her cousin..."
kadang-kadang malas juak aku nak melayan...
tapi dah ya adalah salah satu process pembelajaran nya
kenak juak explain segek2.


paling best asa ku tahun tok.. hari jadi nya falls on school holiday.. uwargh,, sik perlu nak celebrate dengan kawang2 nya... selamat... ada duit extra untuk nya beli apa nya mauk lah..
huhuhu
pelik mummy tok ooo...


aku dah tukar tempat keja. Still in MNC company.
fun. challenging. ya ajak dapat aku padah... besides good package la.
ya ajak laa aku nak share. dah ada keja menunggu juak.

kelak mun ada masa.. adalah aku ngambung agik.

Da....