Thursday, July 6, 2017

:: VoYaGe ::



Voyage @ Perjalanan

Assalammualaikum

Sepanjang beberapa tahun tok, memang aku boleh padah, aku dah lupak mauk update blog ku aikh.
And kadang2 ada banyak mauk diupdate tapi peyakit M memang kuat.
Tapi bila semangat ya datang... nya datang mengejut.
Apa-apa pun, harap lah berpanjangan. ehek.
so, how have you been?
No changes. Maksud aku dari segi life ha..
My routine - Anak - Office - Anak - Rumah

Alhamdulillah, my anak dara dah nak masuk 8 tahun bulan sembilan tok.
At this age, oh my gosh! memang mencabar.
Aku selalu pikir cam ney mak aku jaga aku dolok..
tapi for sure yang aku ingat mak aku mcm rimo, Sebab ya lah aku sik mauk jadi mcm ya..
masalah nya, bila kita sik jadi rimo, ya ampun... anak dara ku tok..
nang tauk camney mauk negotiate eh..
yahhhh... kadang2 mauk juak semangat rimo aku keluar kay,
There are times rasa mcm besar kecik ajak muka nya ku tangga...
so to avoid konflik, aku akan embak dirik ke luar rumah or masuk toilet cuci apa yang patut..
so that sik melepaskan geram rah nya,..

Now she keep on asking me on her dad.
Mummy, why i don't have daddy.
Mummy, why my daddy die.
Mummy, my friend told me that u don't have daddy.

adoiyai. Susah nya nak jawap.
But so far alhamdulillah...  i managed to answer all her questions.
But siap ajak.. from 1 question.. to another questions...
Maka, get ready all the bullets.



And she like to go to Pantai.
Almost every week, soklan awal pagi..
Mummy, kita pegi pantai...

Yoh... bukan2 nak diagak. Tedah kan. Oklah, i will try to find a job yang close to the beach kay.
lalu ke sia.. bukan apa... my intention is still the same..
to be back to Miri.
Insya Allah.

Doakan yang terbaik for 2 of us.

Till then.


No comments: