Wednesday, August 16, 2017

:: RaBu ::









16 August 2017

Assalammualaikum & good morning

Rabu dah eh. Rabu eh... Rabu you... yes.. Rabu la ya..
Esok dah Khamis... ohyeah... then Jumaat..
Nang sik ada lain yanng ditunggu aku...
Balit2 weekend.
Sak sik ada polah apa.
tapi minggu tok aku dah plan mauk ngator garden ku..
pasu bunga semua mauk dikemas...
mana yang dah lebih dari pasu ya.. mauk ditrim lah.
and cik chee?
aku suruh nya main2 around rumah ajak lah.
basically weekend memang sik ada polah apa pun.
may be main bowling?
plan ajak bah.
well.. dengar lah lagu yang aku tgh dengar masa tok.
still cannot move on. ya ajak.






Thursday, August 3, 2017

:: FroM CuRiouSiTy To PaSSioN ::



3 August 2017

WanTan - Bermula dari curiosity and then do some research. After so many trial and error exploring on how to make a nice and yummy wantan, then it become my passion. And now arum  bulak pejam mata can do already. 

And im the eldest, ofpos you like to share it with your siblings. bila sidak dah tauk, sikit2 event sure suruh polah. Usually aku polah utk my anak buah and also no one else kerana anak dara saya lah. 

Dijadikan kesah, last nite masa at my mum house, tgh makan malam dengan cik chee, tiba-tiba mak boleh berbunyi, mak ingin makan wantan lah. Ko polah kay. tapi mak mauk ada rasa pedas, mauk ada cabik dalam inti nya. yohhh.. main order kay. 
aku padah lah sik ada isi manok, terus nya keluarkan dari peti ais nya... aku madah aku sik ada cabik... terus ngeluar cabik nya... hish.. mak ... mak....

mauk sik mauk... demi mak... lepas cik chee sleep dalam pukol 9 mcm ya, startlah membuat inti n terus membentuk wantan. Dapatlah 2 kontena for her. So this morning send cik chee ke school and then singgah ke rumah mak hantar wantan..

sampey kat depan pintu dapur, nya dah senyum nampak the kontena. 
Biarlah tido akher asalkan mak happy. Satu kepuasan. 

Alhamdulillah. 



Sebelum ya sempat menyiram bunga rose setaman aku ya. Huhuhu... 
terus ambik these 2 sebagai penyeri meja dapur ku. 
Love it. Perfecto!


Ya ajak yang aku nak share minggu tok. kelak mun aku ada masa aku cerita agik kay.
Selamat Hari Khamis.