Thursday, August 3, 2017

:: FroM CuRiouSiTy To PaSSioN ::



3 August 2017

WanTan - Bermula dari curiosity and then do some research. After so many trial and error exploring on how to make a nice and yummy wantan, then it become my passion. And now arum  bulak pejam mata can do already. 

And im the eldest, ofpos you like to share it with your siblings. bila sidak dah tauk, sikit2 event sure suruh polah. Usually aku polah utk my anak buah and also no one else kerana anak dara saya lah. 

Dijadikan kesah, last nite masa at my mum house, tgh makan malam dengan cik chee, tiba-tiba mak boleh berbunyi, mak ingin makan wantan lah. Ko polah kay. tapi mak mauk ada rasa pedas, mauk ada cabik dalam inti nya. yohhh.. main order kay. 
aku padah lah sik ada isi manok, terus nya keluarkan dari peti ais nya... aku madah aku sik ada cabik... terus ngeluar cabik nya... hish.. mak ... mak....

mauk sik mauk... demi mak... lepas cik chee sleep dalam pukol 9 mcm ya, startlah membuat inti n terus membentuk wantan. Dapatlah 2 kontena for her. So this morning send cik chee ke school and then singgah ke rumah mak hantar wantan..

sampey kat depan pintu dapur, nya dah senyum nampak the kontena. 
Biarlah tido akher asalkan mak happy. Satu kepuasan. 

Alhamdulillah. 



Sebelum ya sempat menyiram bunga rose setaman aku ya. Huhuhu... 
terus ambik these 2 sebagai penyeri meja dapur ku. 
Love it. Perfecto!


Ya ajak yang aku nak share minggu tok. kelak mun aku ada masa aku cerita agik kay.
Selamat Hari Khamis. 






















No comments: