Saturday, December 28, 2019

:: LaKSa SaRaWaK ::

Saturday, we bangun awal. Just because we want to eat our favourite food, Laksa SaRaWaK.
Then off to E-Mart to buy food for our pot luck event at Pak mak's crib. Our menu is oden with Tom yum soup. Slurppssss.....
Now we are stuck in a long que before reach my parents house. Aikh. Kenak bah? At this hour panjang line tok. 

Ya ajak for now. Sekejap pun jadi lah merapu Dalam tok.

#Weekend #lepak

Sunday, December 22, 2019

:: RaininG SunDaY MorNinG ::

Assalammualaikum.

It's almost 10 a.m. on Sunday morning, and it's raining heavily out there.
Hancor semua program kamek duak. 
I can't sleep last night. Pusing kanan, pusing Kiri, end up terlelap at 3 am.
Is it because I watched Crash Landing on You at 12 midnight and end at 1 a.m.
Salahkan Hyun Bin kah? Sik eh. Nya Sik salah, saya Yang Salah.  😘😫

Baju belum kering. Ada 2 bakul. Hehehehe.
End up pegi keringkan kat kedey lah alamatnya tok.
Bah. Mauk Mandi Lok. Nyelepat sekejap. 
Later want to ajak.my sis jalan ke Aeon Mall.
It's Christmas time. Sure byk sale. Ya ajak.
Enjoy your weekend.
#Weekend #WetSunday 

Sunday, December 8, 2019

:: Sun, 8 December 2019 ::


Test.. test...
It's Sunday. Tomorrow is Monday.
It's school holiday but there is no difference for both of us.
Enrolled cikchee to school holiday program during this school holiday... Huhuhu...
And she just come back from character building camp.
Wow! U are busier than me my dear.

Listening to hael n dayang's song. Sweet eh nya duak tok.. Ada kimia Di antara sidak duak ya.
Apakah. Melelat ke Sia nak.

That's all for now. 

Take care...

Regards, kak kemb.

Wednesday, August 16, 2017

:: RaBu ::









16 August 2017

Assalammualaikum & good morning

Rabu dah eh. Rabu eh... Rabu you... yes.. Rabu la ya..
Esok dah Khamis... ohyeah... then Jumaat..
Nang sik ada lain yanng ditunggu aku...
Balit2 weekend.
Sak sik ada polah apa.
tapi minggu tok aku dah plan mauk ngator garden ku..
pasu bunga semua mauk dikemas...
mana yang dah lebih dari pasu ya.. mauk ditrim lah.
and cik chee?
aku suruh nya main2 around rumah ajak lah.
basically weekend memang sik ada polah apa pun.
may be main bowling?
plan ajak bah.
well.. dengar lah lagu yang aku tgh dengar masa tok.
still cannot move on. ya ajak.






Thursday, August 3, 2017

:: FroM CuRiouSiTy To PaSSioN ::



3 August 2017

WanTan - Bermula dari curiosity and then do some research. After so many trial and error exploring on how to make a nice and yummy wantan, then it become my passion. And now arum  bulak pejam mata can do already. 

And im the eldest, ofpos you like to share it with your siblings. bila sidak dah tauk, sikit2 event sure suruh polah. Usually aku polah utk my anak buah and also no one else kerana anak dara saya lah. 

Dijadikan kesah, last nite masa at my mum house, tgh makan malam dengan cik chee, tiba-tiba mak boleh berbunyi, mak ingin makan wantan lah. Ko polah kay. tapi mak mauk ada rasa pedas, mauk ada cabik dalam inti nya. yohhh.. main order kay. 
aku padah lah sik ada isi manok, terus nya keluarkan dari peti ais nya... aku madah aku sik ada cabik... terus ngeluar cabik nya... hish.. mak ... mak....

mauk sik mauk... demi mak... lepas cik chee sleep dalam pukol 9 mcm ya, startlah membuat inti n terus membentuk wantan. Dapatlah 2 kontena for her. So this morning send cik chee ke school and then singgah ke rumah mak hantar wantan..

sampey kat depan pintu dapur, nya dah senyum nampak the kontena. 
Biarlah tido akher asalkan mak happy. Satu kepuasan. 

Alhamdulillah. 



Sebelum ya sempat menyiram bunga rose setaman aku ya. Huhuhu... 
terus ambik these 2 sebagai penyeri meja dapur ku. 
Love it. Perfecto!


Ya ajak yang aku nak share minggu tok. kelak mun aku ada masa aku cerita agik kay.
Selamat Hari Khamis. 






















Monday, July 31, 2017

:: HeArT ::


31 July 2017

When you have a YeYe or NayNay that are willing to teach you and jaga you... Sure you dont want them to leave kan. That is what happen to my girl. Pity her.. understand her situation. I can see how she appreciate her friend, cousins, new person that came into our life...
But then when someone that closed to you are leaving... hrmmm
We will miss you... definitely.
Need to do something...



Tuesday, July 11, 2017

:: TanTruM ::



Tengok topic dah tau kan pasal sapa? 
Kesah semalam. Cik Chee memang ada masanya akan menunjukkan kebengkengan nya..
Mun kata nya.. kata nya juak.
Dari seney oleh nya kata mak ku.. mun sik dari aku lah..

Masalah cik chee adalah... bila nya ngamok, nya kan terduduk terus.
yahhh... part yalah aku paling malas
since nya dah create scene yesterday, nya akan digrounded for 1 month.
No shopping mall or not even to a supermarket. 
huh. 

Nya boleh nangis from the kedai sampai rumah kay.
Sampey ke rumah, still continue juak...
aku terus masak nasi, polah sup tauhu nya sebab aku tauk nya lapar..
masa nak masukkan cube ayam maggie dalam sup ya...
aku cuma madah.. 
Chee ah.. awak mauk letak kiub tok sik dalam periuk?
terus diam.. angkat.. ambik ya.. and buka balutan...
eh.. aku tek diam ajak sebab aku kedirik pun unsangkarable nya mauk juak kenak pujuk mcm ya..

Then suruh nya mandi, tapi ada request.. mauk aku mandikan.,,.
yahh.. 8 tahun dah bah...
layan ajak la sementara nya maseh mauk. 
Makan n terus kemas beg sekolah. 
adoh eh. anak cuma seorang... tapi memang attention seeker bebenar la. 
ya ajak lah nak ku storykan.

Kesah semalam....